Γ’ Εθνική: Βόλεψε και τις δύο ομάδες η απόφαση του Κιοτζένη να διεξαχθεί το ΑΕΔ-Σιδηροχώρι

 

Αν και όλοι συμφώνησαν ότι η διαιτησία του Βαγγέλη Κιοτζένη της ΕΠΣ Ξάνθης αρίστευσε στο ντέρμπι της ΑΕ Διδυμοτείχου με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, πολλοί εξέφρασαν παράπονα για το γεγονός ότι ξεκίνησε ή έστω δεν διέκοψε το παιχνίδι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς σε δηλώσεις του στο Ράδιο Έβρος υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί το ματς και χαρακτήρισε ήρωες του παίκτες και των δύο ομάδων αλλά και τους διαιτητές επειδή κατάφεραν και το έβγαλαν σε πέρας χωρίς να διακινδυνεύσει τελικά η ακεραιότητα κάποιου παίκτη. Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Τελκίνσκι που υποστήριξε ότι με αυτό το γήπεδο δεν μπορούσε να παιχτεί παιχνίδι.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του Βαγγέλη Κιοτζένη να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τον αγώνα είναι κάτι που βόλεψε και τις δύο ομάδες, τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο. Σε περίπτωση αναβολής ή διακοπής, το παιχνίδι θα έπρεπε να διεξαχθεί βάσει ΚΑΠ 24 ώρες μετά, δηλαδή στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας. Αυτό θα σήμαινε επιπλέον έξοδα και για τους δύο, που δεν είναι ευκαταφρόνητα για ερασιτεχνικές ομάδες.

Περίπου χίλια ευρώ θα στοίχιζε στην ΑΕΔ η εκ νέου μετακίνηση με ταξί των τριών διαιτητών στην Ξάνθη, τα έξοδα μετακίνησης των οποίων οφείλει να καλύπτει η γηπεδούχος ομάδα, κάπου τόσο θα έβγαινε όμως και στο Νέο Σιδηροχώρι η εκ νέου μετακίνηση από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο συν τα φαγητά και μάλιστα σε μια εργάσιμη μέρα, που θα δημιουργούσε πρόβλημα στελέχωσης και στις δύο ομάδες.