Volley League: Με το δεξί ξεκίνησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τις φετινές του επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε τη Νίκη Αιγινίου με 3-1 σετ στον πρώτο αγώνα του πρώτου ομίλου της πρώτης φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», ο οποίος διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου. Ξεκίνησε έτσι, παρά τα προβλήματα με κορυφαίο την ξαφνική φυγή του Παλέντζα, με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. 

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ήταν πιο δεμένη στο μπλοκ άμυνα, είχε καλύτερη υποδοχή, ενώ η διπλή αλλαγή κεντρικού διαγωνίου μετά το 3ο σετ έκανε τη διαφορά απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν τη μεγάλη ατυχία να τραυματιστεί ο Μανώλης Δημητριάδης στο τέλος του 1ου σετ και να αποχωρήσει.

Ο Δημητριάδης έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα ωστόσο η συμμετοχή του στον αγώνα της πρεμιέρα με τον Φοίνικα στη Σύρο είναι αμφίβολη, εφόσον φυσικά η πρεμιέρα γίνει την προσεχή εβδομάδα. Από τη Νίκη δεν αγωνίστηκε ακόμα ο πρώην της Ορεστιάδας Λουκούμι που είναι τραυματίας αλλά και ο «Κομοτηναίος» Ζένια Γκόρτσανιουκ που έχει πυρετό.

Στα δύο πρώτα σετ διαγώνιος του Εθνικού αγωνίστηκε ο Χριστόφας και κεντρικοί οι Χατζόπουλος, Κυριακίδης, μετά τις εξελίξεις με την φυγή του Παλέντζα ενώ στο 3ο και στο 4ο σετ πέρασε διαγώνιος ο Χαραλαμπίδης και κεντρικός ο Χριστόφας.

«Παίξαμε καλύτερα και πήραμε μία νίκη που αποδεικνύει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι αλλαγές που κάναμε με τους κεντρικούς και τους διαγώνιους μας έδωσε διάρκεια στην επίθεση και δεν επηρέασε το ρυθμό μας», σχολίασε και ο Σάκης Μουστακίδης

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης δήλωσε: «Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και πιο οργανωμένος από την ομάδα μου και νίκησε. Ακόμα θέλουμε δουλειά για να δέσουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε για το πρωτάθλημα».