Κωλοτούμπα Λαμπάκη αλά… Ιωάννη Μελισσανίδη για το «Σπίτι της Γυμναστικής» στο παλαιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

 

Σε μια πρωτοφανή κυβίστηση που θα ζήλευε και ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην ενόργανη γυμναστική Ιωάννης Μελισσανίδης προχώρησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με το Παλαιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο και απέναντι από το (υπό κατεδάφιση μέρους των κερκίδων του) «Φώτης Κοσμάς».

Ενώ πριν τρία χρόνια ο δήμαρχος φέρεται να είχε δεσμευθεί ότι το Παλαιό Κολυμβητήριο θα μετατραπεί σε σπίτι της Γυμναστικής, σε εκδήλωση του ΟΕΓΑ, πλέον φαίνεται να έχει αλλάξει ρότα και μάλιστα να σκέφτεται όχι απλά να μην γίνει Σπίτι της Γυμναστικής αλλά ούτε καν αθλητική εγκατάσταση. Αντιθέτως, η σκέψη είναι να γίνει αναψυκτήριο, όπου θα διατηρηθούν οι πισίνες αλλά θα είναι ανοιχτός χώρος. Αλλά και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί ιδιώτης να το αναλάβει.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την περασμένη εβδομάδα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη στον Status Radio. «Έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη για την διατήρηση της μικρής πισίνας για τα ΑΜΕΑ και την άλλη χάριν διασκέδασης του κόσμου με ένα καφέ δίπλα, διατήρηση των αποδυτηρίων και τουαλετών και κατεδάφιση όλου του στεγάστρου. Αυτή είναι η απόφασή μας μέχρι στιγμής με βάση τη μελέτη, να κάνουμε αναψυκτήριο που θα βγάλουμε με διαγωνισμό», είπε ο κ. Λαμπάκης.

Ωστόσο τόνισε ότι… τίποτα δεν είναι σίγουρο: «Αν υπάρχει μια άλλη πρόταση, την συζητάω. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα αναψυκτήριο μέσα στο Πάρκο των Προσκόπων,  έχουμε ένα κολυμβητήριο τεράστιο, είμαστε και δίπλα στην θάλασσα, να κάνουμε και μια πισίνα ακόμα, ίσως είναι υπερβολικό. Θα την δώσουμε σε ιδιώτη, θα κάνουμε διαγωνισμό καιέχω μια φοβία μήπως δεν υπάρξει ανάδοχος, γιατί υπάρχουν πολλά παρόμοια γύρω γύρω. Αν υπάρξει όμως κάποια βοήθεια από κάποιον δημότη ή από κάποια παράταξη, εδώ είναι που θέλω βοήθεια. Δεν με βοηθάνε όμως», κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια, η πρόταση έχει υπάρξει από τον ΟΕΓΑ ήδη από το 2014. Όπως και είχε υπάρξει πρόταση από τον τότε πρόεδρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να αξιοποιηθεί ο χώρος για αθλητικές εγκαταστάσεις. Αλλά φαίνεται ότι η δημοτική αρχή τις έχει ξεχάσει, διαφορετικά δεν θα έλεγε ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις ο δήμαρχος…