Έχασε οκτώ σετ μπολ η Εθνική των Εβριτών από την Ολλανδία και… αντίο Κοσμοβόλεϊ

 

Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα απέναντι στην δυνατή οικοδέσποινα Ολλανδία και ηττήθηκε με 3-0 σετ, παρά τις προσπάθειες κυρίως των Τζούριτς, Ανδρεάδη και Γκαρά. Έτσι η Εθνική ουσιαστικά χάνει τις όποιες ελπίδες απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Κοσμοβόλεϊ και κόντρα στην Σλοβακία θα διεκδικήσει 

H Ελλάδα δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο σετ και το έχασε αμαχητί με 25-13. Το μόνο που κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν να μειώσει μέχρι το δεύτερο τεχνικό ταϊμ άουτ σε 16-10 με επιθέσεις των Τζούριτς, Ανδρεάδη, αλλά ως εκεί, αφού τα λάθη συνεχίσθηκαν (δυο φορές ακούμπησαν άουτ επίθεση οι Έλληνες παίκτες) για το 25-13.

Το δεύτερο σετ ήταν και το καθοριστικό της συνάντησης, καθώς η Εθνική με μεγαλύτερη συγκρότηση, αποφασιστικότητα και πάθος πήρε προβάδισμα 5-8 , το κράτησε και το αύξησε σε 18-21 με τον Τζούριτς και στο 18-22 με πάτημα της γραμμής των τριών μέτρων. Εκεί όμως άρχισαν τα λάθη, με την Ελλάδα να φτάνει πρώτη σε σετ μπολ αλλά να χάνει 8 φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1. Ειδικά στο 24-25, όταν μετά από εκπληκτική άμυνα του Γκαρά (αντικαθιστούσε στο σερβίς μας τον Στεφάνου) ο Τζούριτς πήρε χαμηλά τη μπάλα και σκάλωσε σε μπλοκ, όπως και στο 23-24 , μετά από άσχημη πάσα, με αποτέλεσμα το σετ να πάει στην Ολλανδία με 32-30.

Στο τρίτο σετ ο Κώστας Αρσενιάδης απέσυρε στον πάγκο τους Φράγκο, Στιβαχτή, Τζούριτς και έπαιξε με τους Κουμεντάκη, Τερζή, Zoυπάνι, σε μια διαδικασία ξεκούρασης των παικτών που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στο Άπελντορν. Κακή η διαιτησία των Κούριτς, Παβλόφ (ο ρέφερι που έδωσε λανθασμένα παράβαση τριών μέτρων στον Τζούριτς στο ματς με την Αυστρία), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκριναν το αποτέλεσμα.

Τα σετ: 13-25, 30-32, 16-25. Συνολικά 13 πόντους είχε ο Τζούριτς με άσχημα όμως ποσοστά αφού η άμυνα των Ολλανδών προσαρμόστηκε σχεδόν ιδανικά επάνω του (13/32 επ.), άλλους πέντε πρόσθεσε ο Ανδρεάδης (5/9 επ.) και 2 ο Κουμεντάκης (2/5 επ., 67% υπ. – 40% άριστες), ενώ όπως προαναφέρθηκε αγωνίστηκε ως αλλαγή του Στεφάνου ο Γκαράς.

Οι έξι ομάδες του δεύτερου προκριματικού ομίλου θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από το Άκερλσοοτ και μετά από ρεπό μιας ημέρας θα παίξουν το Σαββατοκύριακο για την τελική κατάταξη. Η πρώτη θέση οδηγεί απευθείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 σε Βουλγαρία, Ιταλία και η δεύτερη μέσω της διαδικασίας μπαράζ.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Λουξεμβούργο – Αυστρία 0-3
Μολδαβία – Σλοβακία 0-3
Ελλάδα – Ολλανδία 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολλανδία 9 (9-1)
2. Αυστρία 7 (8-4)
3. Σλοβακία 6 (7-3)
4. Ελλάδα 5 (6-6)
5. Λουξεμβούργο (1-9) 0
6. Μολδαβία (1-9)0