«Το άλμπουμ της ζωής μου»: H Ελένη Σαλινούδη αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες της φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Ο άνθρωπος είναι αυτό που θέλει ο ίδιος να είναι και αυτό που τον πλάθει είναι οι επιλογές του. Αν κρίνουμε από τις αθλητικές επιλογές της Ελένης Σαλινούδη σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσωπικότητα και ένα ανήσυχο πνεύμα που βρίσκεται μέσα σε όλα. 

Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στην Ορεστιάδα και με μια άκρως αθλητική οικογένεια ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούνταν σύντομα σε κάποιο προπονητικό κέντρο. Η μητέρα της ασχολούνταν με το Tae Kwo Do και μέσα από τις προπονήσεις της μαμάς της, αγάπησε και η Ελένη την πολεμική τέχνη. Ξεκίνησε στα 5 της χρόνια και μέχρι σήμερα αφήνει το στίγμα της σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο αγώνες. Φυσικά η κλήση της στην Εθνική Ελλάδος δεν άργησε να έρθει και αγωνίστηκε και εκείνη με το εθνόσημο.

Η ενασχόληση της όμως με τα αθλητικά δεν σταμάτησε μόνο στο  Tae Kwo Do. Παράλληλα με τις προπονήσεις της αγαπημένης μαχητικής της τέχνης παρακολουθούσε και βόλει για να βελτιώσει τη τεχνική της. Με το ταλέντο της όμως έδειξε ότι κι εκεί μπορεί να καταφέρει πράγματα και κατέληξε στο να βρίσκεται για δύο χρόνια στη Σαντορίνη και να αγωνίζεται σε ομάδα και παράλληλα να σπουδάζει και στις Σέρρες. Μέσα σε όλα αυτά περπάτησε και σε πασαρέλες ως μοντέλο και παρακολουθούσε και μαθήματα ενόργανης.

Της ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει η ίδια τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που την έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία της.

Η Ελένη Σαλινούδη ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής της», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν την Ελένη Σαλινούδη μέσα από τα μάτια της ….Ελένης Σαλινούδη!