Ξανά στις κλήσεις της Εθνικής Βουλγαρίας ο Ντιμιτρόφ της Ξάνθης, μετά από τέσσερα χρόνια!

Φαίνεται πως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Νικολάι Ντιμιτρόφ με την φανέλα της Skoda Ξάνθη μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει στην πατρίδα του με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας Ιβάιλο Πέτεφ να καλεί τον μεσοεπιθετικό της Skoda για τον προπονητικό καμπ που γίνεται στην πόλη Στάρα Ζαγόρα και το φιλικό με την ομάδα Κ21 της γείτονας χώρας την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Σε αυτό το καμπ ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας κάλεσε κατά βάση ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Βουλγάρικο πρωτάθλημα , εκτός από τον Ντιμιτρόφ της Ξάνθης και  τον Βούτοφ της Ιταλικής Κοσέντζα, για να τους τεστάρει και να κρίνει ποιους από αυτούς μπορεί να υπολογίζει στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Μπορεί  η κλήση του Ντιμιτρόφ στην Εθνική για το φιλικό με την Κ21 των Βούλγαρων να μην… γεμίζει το μάτι, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον μεσοεπιθετικό της Ξάνθης που μετρά ήδη 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ αναλογιστεί κανείς πως είχε να κληθεί στην Εθνική ομάδα από τις 8 Οκτωβρίου του 2011.

Συνολικά ο Ντιμιτρόφ έχει κληθεί στην Εθνική αντρών της Βουλγαρίας 11 φορές, από τις οποίες αγωνίστηκε στις 9, μόλις στις δύο ως βασικός.  Από τις οποίες μόνο η μία σε επίσημο παιχνίδι προκριματικών, στις 28 Μαρτίου του 2009 απέναντι στην Ιρλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν και πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο αντικαθιστώντας τον Ιβελίν Ποπόφ, στην ισοπαλία με 1-1 στην Ιρλανδία.