LIVE από το Μπέλφαστ για τα προκριματικά του Euro 2016: Βόρειος Ιρλανδία – Ελλάδα 3-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στην Βόρειο Ιρλανδία και την Ελλάδα για τα προκριματικά του Euro 2016. To ThrakiSportS βρίσκεται στο Windsor Park του Μπέλφαστ και μεταδίδει όλες τις εξελίξεις…

Καλησπέρα από το Μπέλφαστ. Ακριβώς στις 21:45 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η προτελευταία αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας σε αυτόν τον εφιαλτικό μαραθώνιο της προκριματικής φάσης και το ThrakiSportS κοντά σε μια ακόμα προσπάθεια της Εθνικής, να ξορκίσει το κακό και να κλάνει μια νέα αρχή.

Ωρα 21:15  Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί σε μισή ώρα με το γήπεδο Γουίντσορ Παρκ, γνωστό στους θρακιώτες φιλάθλους από τον προ διετίας θρίαμβο της Ξάνθης, να γεμίζει σιγά σιγά

Ωρα 21:18  Πάμε σε ενδεκάδες όπου μετέχει στο αρχικό σχήμα ο Βασίλης Τοροσίδης που θα είναι και αρχηγός, στον πάγκο θα μείνει ο Πέτρος Μάνταλος. Η ουσιαστικήγ αλλαγή σε σχέση με αυτά που περιμέναμε είναι η χρησιμοποίηση Αραβίδη αντί για τον φορμαρισμένο Φορτούνη, που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και δεν ξεκινά.

Ωρα 21:21  Ελλάδα: Καρνέζης, Μόρας, αρχηγός ο Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ, Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου και Καρέλης.

Ωρα 21:26  Σχηματισμός Β. Ιρλανδίας: Ο ΜακΓκόβερν κάτω από τα δοκάρια, ΜακΆλεϊ και Κάθκαρτ τα δύο στόπερ, ΜακΝάιρ και Μπρούντ στα δύο άκρα, αμυντικός χαφ ο Κ. Έβανς, εσωτερικοί χαφ οι Γουόρντ και Ντάλας και Νόργουρντ και Σ. Ντέιβις πλαισιώνουν τον Μαγκένις που θα είναι η βασική αιχμή του δόρατος.

Ωρα 21:31  Ξεκινάει το σχετικό τελετουργικό για την  έναρξη του αγώνα, ενώ πήραν τις θέσεις τους σε ένα άκρο και οι 120 έλληνες φίλαθλοι. Περίπου 30 ταξίδεψαν από την Ελλάδα, άλλοι τόσοι από Δουβλίνο και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οι υπόλοιποι είναι ντόπιοι, καθώς επαναλαμβάνουμε ότι εδώ μένουν περίπου 1ο0 Έλληνες.

Ωρα 21:35  Ιδιαίετρη έμφαση από την ΟΥΕΦΑ σε όλα τα αποψινά παιχνίδια (καθώς έχουμε μια κρίσιμη αγωνιστική για τις ομάδες που θα προκριθούν στα τελικά της Γαλλίας) στο θέμα της καταπολέμισης του ρατσισμού.

Ωρα 21:39  Επίσημη είσοδος των δύο ομάδων και πάμε για την έναρξη.

Ωρα 21:42  Θυμίζουμε ότι σε αυτό το γήπεδο πέρα από τον θρίαμβο της Ξάνθης έχουμε ζήσει και τη νίκη της Εθνικής τον Μάρτιο του 2003, που αποτέλεσε και την έναρξη της ξέφρενης πορείας που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ωρα 21:45  Κοινή φωτογραφία των δύο ομάδων και πάμε για την έναρξη με την Ελλάδα στην σέντρα

1′ Εναρξη του αγώνα

5′  Αρκετά πιεστικοί και δυνατοί εμφανίζονται στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι, είχαν και την πρώτη τους ευκαιρία με ένα σουτ του Νόρργουντ στο 3ο λεπτό.

10′  Εχει αρχίσει να ισορροπεί η Εθνική Ομάδα πλέον

15′  Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Μετά από κόρνερ, Παπασταθόπουλος και Τζιόλης με δύο κεφαλιές δεν μπορούν να κερδίσουν, πήγε να μπει στην φάση ο Τόρο αλλά δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι.

18′  Μεγάλη ευκαιρία για την Β. Ιρλανδία με τον Γουορντ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχη αλλά ευτυχώς η μπάλα να φεύγει άουτ

20′  Μπλοκάρει ο Καρνέζης πριν προλάβει να γίνει επικίνδυνος ο Γουορντ. Το παιχνίδι έχει πλέον ρυθμό, ενώ οι φίλαθλοι στις εξέδρες τραγουδούν.

24′ Ευκαιρία για την Β. ιρλανδία με τον Τόρο να χάνει τον Ντάλας, αυτός έβγαλε την μπαλιά για τον Μπακγκένις που χάνει την τελευταία στιγμή τ σουτ μετά από παρέμβαση του Μόρα.

27′ Καλή μπαλιά σε Καρέλη και αρκετά ωραίο γύρισμα που μπλοκάρεται όμως.

34′ Γκολ για την Β. Ιρλανδία. Μετά από εξαιρετικά δουλεμένη επίθεση ο Ντάλας βγάζει την ασίστ από δεξιά για τον αρχηγό Ντέιβις που χάνεται από τον Αραβίδη και με προβολή από κοντά, αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας,  ανοίγει το σκορ.Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 1-0

37′  Εμφανης η απογοήτευση στους έλληνες διεθνείς που προσπαθούν να αντιδράσουν, ξέφρενα τα πανηγύρια στο στάδιο καθώς ίσως να είναι και το γκολ της πρόκρισης της Β. Ιρλανδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

45′ Απίστευτη διπλή ευκαιρία με δοκάρι για την Εθνική στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μήτρογλου σε μια αντεπίθεση βγάζει αριστερά για τον Χολέμπας που βγάζει την παράλληλη μπαλιά, το σουτ του κοντράρει και στο ριμπάουντ εκτός περιοχής ο Μήτσογλου πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα αποκρούεται από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Αμέσως μετά ο διαιτητής σφυρίζει το τέλος του σαρανταπενταλέπτου. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 1-0

Ωρα 22:34  Την ίδια ώρα έχουμε την απίστευτη έκπληξη Ουγγαρία – Νησιά Φερόε 0-1 ενώ στο άλλο ματς του ομίλου μας, Ρουμανία και Φινλανδία είναι ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ωρα 22:37  Στο μεγάλο ματς της βραδιάς, δεν υπάρχει σκορ στο Αλβανία – Σερβία. Ούτε στο Πορτογαλία – Δανία. Στο 0-0 και το ματς στο Δουβλίνο ανάμεσα σε Ιρλανδία και Γερμανία.

Ωρα 22:39 Η Σκοτία νικούσε 0-1 την Πολωνία αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος και έχουμε 1-1. Σε 5-6 λεπτά ξαναξεκινά το ματς εδώ, στο Μπέλφαστ

Ωρα 22:42  Θυμίζουμε ότι αν η Εθνική δεν κερδίσει απόψε, τότε θα σπάσει το αρνητικό της ρεκόρ, το οποίο μέχρι στιγμής έχει ισοφαρίσει, σε συνεχόμενους αγώνες χωρίς επιτυχία.

Ωρα 22:45  Ξαναμπαίνουν οι δυο ομάδες, από ό,τι βλεπουμε χωρίς αλλαγές. Υπενθυμίζουμε ότι αγωνίζεται και είναι αρχηγός ο Τόρο, στον πάγκο μένει ο Μάνταλος αλλά στο ημίχρονο έκανε προθέρμανση και ίσως χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια από τον Τσάνα

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

49′ Γκολ για την Β.  Ιρλανδία. Ο Μαγκένις μέσα στην καρδιά της άμυνας μετά από κόρνερ πιάνει μια περίεργη κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήγει στο πάνω αριστερά γάμα του Καρνέζη, με τον Αραβίδη να πηδά ψηλά αλλά να μην μπορεί να ανακόψει την τροχιά της. Ξεσπά σε κλάμματα ο σκόρερ για το γκολ που κατά πάσα πιθανότητα στέλνει την Β. Ιρλανδία στα τελικά της Γαλλίας. Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 2-0.

57′  Γκολ για την Β. Ιρλανδία. Μετά από κόρνερ της Βόρειας Ιρλανδίας που ίσως και να μην ήταν, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα και δικαιολογίες, αρχικά διώξαν οι αμυντικοί αλλά η μπάλα πήγε στον Ντέιβις που με εξαιρετική μακρινή κεφαλιά έδωσε πάλι ψηλοκρεμαστή τροχιά στην μπάλα για να πάει στην αριστερή γωνία του Καρνέζη και να προσγειωθεί αναπαυτικά στα δίχτυα της Εθνικής, που κινδυνεύει με διασυρμό. Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 3-0.

62′  Μια προσπάθεια ατομική με τον Μήτρογλου από δεξιά, μπλοκάρει ωστόσο ο βορειοιρλανδός γκολκίπερ.

65′ Πρώτη αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Πέτρος Μάνταλος όπως είχαμε πει νωρίτερα μπαίνει στον αγώνα, εκτός αγωνιστικού χώρου περνά ο Νίκος Καρέλης.

71′  Δεύτερη αλλαγή για την Ελλάδα. Μπάινει ο Πέλκας, βγαίνει ο Κονέ.

75′ Κάνει κάποιες προσπάθειες η Εθνική αλλά χωρίς αποτέλεσμα, κινδύνευσε νωρίτερα σε μια αντεπίθεση να φάει και τέταρτο γκολ. Δείχνει διαδικαστική διαδικασία το παιχνίδι, με την Εθνική να θέλει το γκολ της τιμής και τους Βορειοιρλανδούς να περιμένουν πώς και πώς την λήξη για να προκριθούν σε τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

76′  Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ελλάδα. Βγαίνει ο Μήτρογλου, στην θέση του ο Κλάους Αθανασιάδης.

80′ Πλέον κάνουν και τις αλλαγές τους οι γηπεδούχοι, παγώνουν τον ρυθμό του αγώνα αλλά είναι επικίνδυνοι. Πριν λίγο βγήκαν από δεξιά, έπαιξαν… κορόιδο δύο με έναν με τον Μάνταλο, αφού κανείς άλλος δεν πήγαινε να βοηθήσει, βγήκε η σέντρα, ευτυχώς έδιωξε η άμυνα και το σουτ που έγινε πέρασε άουτ

82′  Χάνει μια ευκαιρία η Εθνική με τον Κλάους Αθανασιάδη, αλλά είναι πλέον διαδικαστικό το παιχνίδι και φαίνεται αυτό να το έχουν καταλάβει όλοι, με πρώτους τους παίκτες της Εθνικής

86′  Γκολ για την Εθνική Ομάδα. Ο Αραβίδης ο σκόρερ από ασίστ του Τοιροσίδη που βγήκε έξυπνα από δεξιά, σύγκλινε προς την περιοχή, θα μπορούσε και να σουτάρει αλλά προτίμησε να βγάλει παράλληλη μέσα στην μικρή περιοχή για να σιγουρέψει το γκολ. Δείχνει για γκολ της τιμής, αν και οι διεθνείς τρέχουν να γίνει γρήγορα η σέντρα. Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 3-1

90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων με την εθνική να κερδίζει ένα φάουλ σε καλή θέση από αριστερά

90+1′ Ο Μάνταλος το εκτέλεσε αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα ενώ είχαν προωθηθεί οι πάντες

90+3′ Τέλος του αγώνα σε ξέφρενα πανηγύρια για τους γηπεδούχους που προκρίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση οποιασδήποτε μεγάλης διοργάνωσης. Τελικό αποτέλεσμα: Βόρειος Ιρλανδία – Ελλάδα 3-1

Ωρα 23:37  Απίστευτες στιγμές για τους βορειοιρλανδούς που κάνουν τον γύρο του θριάμβου και τραγουδούν για την επιτυχία τους. Με σκυμμένα κεφάλια αποχώρησαν οι παίκτες της Εθνικής.

Ωρα 23:39 Προς τιμήν του ο Βασίλης Τοροσίδης ως αρχηγός πήγε και συνεχάρη έναν έναν τους βορειοιρλανδούς για την επιτυχία τους.

Ωρα 23:42  Στα άλλα ματς η Ρουμανία ισοφάρισε στο 90 την Φινλανδία. Και η Ουγγαρία το γύρισε και κέρδισε με 2-1 τα Φερόε.

Ωρα 23:44  Η Ισλανδία κέρδισε στο Δουβλίνο με 1-0 την παγκόσμιο πρωταθλήτρια Γερμανία! Η Πολωνία ισόπαλη 2-2 με την Σκοτία στο τέλος! Κηδεία της Αλβανίας από τους Σέρβους με 0-2 μέσα στα Τίρανα, στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς. Ενα από τα πολλά…

Ωρα 23:49  Εχουν περάσει σχεδόν 20 λεπτά και ούτε ένας δεν έχει φύγει από την θέση του. Το πάρτι συνεχίζεται με τους παίκτες να πανηγυρίζουν ξέφρενα, αν και αποχώρησαν πριν λίγο, και τους οπαδούς να χορεύουν διαρκώς σε ροκ βρετανικούς ρυθμούς στις εξέδρες.

Ωρα 23:51  Ξαναμπαίνουν οι παίκτες της Βόρειας Ιρλανδίας στον αγωνιστικό χώρο με σαμπάνιες, όπως ξαναεμφανίζονται τα συγκροτήματα στο τέλος των συναυλιών. Και οι πάντες αποθεώνονται. Υπό τους ήχους των Queen. Απίστευτη ατμόσφαιρα στο Γουίντσορ Παρκ,

Ωρα 23:55  Λοιπόν, πάμε για ρεπορτάζ και καπάκι επιστροφή στην Ελλάδα, στην διάρκεια της νύχτας. Το ThrakiSportS ήταν κοντά σε ένα ακόμα παιχνίδι της Εθνικής, κοντά όχι μόνο στις χαρές αλλά πρωτίστως στις δύσκολες στιγμές. Σε επόμενες αναρτήσεις οτιδήποτε ενδιαφέρον αξίζει να γνωρίζουν οι θρακιώτες φίλαθλοι από το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Τελικό αποτέλεσμα: Βόρειος Ιρλανδία – Ελλάδα 3-1