O τριετής απολογισμός της Ακαδημίας Τένις του ΣΑΕΦΑ Ροδόπης

Τον απολογισμό της, μετά από τρία χρόνια παρουσίας, έκανε πρόσφατα η Ακαδημία Τένις του ΣΑΕΦΑ Ροδόπης (δηλαδή του Συνδέσμου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, ενός συλλόγου που αξιοποιεί τις δυνάμεις των αδιόριστων σε σχολεία λόγω της κρίσης γυμναστών και γυμναστριών).

Η συγκεκριμένη ακαδημία τένις ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 με 15 παιδιά από 7 έως 12 ετών. Σήμερα τα έχει διπλασιάσει, καθώς αριθμεί 30 παιδιά από 5 έως και 17 ετών. Οι προπονήσεις  πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, από μία ώρα ανά τμήμα, στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής που βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης.

Τα πρώτα προπονητικά αποτελέσματα της Ακαδημίας φάνηκαν στην ετήσια επίδειξη όλων των τμημάτων του συλλόγου, τον Μάιο του 2013, ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε εσωτερικό πρωτάθλημα με κύπελλο και μετάλλια. Ακολούθησαν συμμετοχές στους αγώνες δημοτικών σχολείων τον Μάιο του 2014 στην Κομοτηνή.

Τον Ιούνιο του 2014 η Ακαδημία Τένις του ΣΑΕΦΑ διοργάνωσε αθλητική γιορτή στην οποία συμμετείχε και ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής. Μάλιστα, διεξήχθησαν αγώνες σε κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα γήπεδα (με τον Βασίλη Ρωσσίδη στην πρώτη θέση στο πορτοκαλί γήπεδο, τον Ιάσωνα Δανογλίδη στην πρώτη θέση στο πράσινο γήπεδο και την Αρετή Ακριτίδου στη δεύτερη θέση στο πράσινο γήπεδο).

Τον Μάιο του 2015, 15 αθλητές του συλλόγου ταξίδεψαν στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας με τους γονείς τους για ένα φιλικό τουρνουά τένις όπου πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια τάι μπρέικ σε κόκκινα γήπεδα και στα τρία νικηφόρα γκέιμς σε πορτοκαλί και πράσινα γήπεδα. Αγωνίστηκαν όλοι με όλους και απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους.

Με ανακοίνωσή της, η Ακαδημία Τένις του Συλλόγου Αδιόριστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής Ν. Ροδόπης, συμπληρώνοντας τρία χρόνια ενεργούς συμμετοχής στα γήπεδα, έκανε τον απολογισμό της και ευχήθηκε «καλό καλοκαίρι στους αθλητές της», ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους  για την 1η Σεπτεμβρίου 2015 με νέες δράσεις.