Όσα ειπώθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης

Πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Κομοτηνής η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης με θέμα τον απολογισμό της περσινής περιόδου και το σχεδιασμό της νέας.

Όπως διαβάζουμε στο rodopisports, έχοντας απαρτία τέθηκαν τα θέματα της συνέλευσης, ενώ με το τέλος της εκφώνησης του απολογισμού από τον ταμία της ΕΠΣ, να υπάρχουν και πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, ερωτήματα που ταλανίζουν αυτή την περίοδο τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η απουσία ιστορικών συλλόγων από τη Γενική Συνέλευση και αναφερόμαστε στην Ελπίδα Σαπών, στον Ορφέα Ξυλαγανής, σε ομάδες της Α2 και Β΄Κατηγορίας αποδεικνύοντας έτσι την αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον κάποιων συλλόγων. Σχετικά με τα ερωτήματα τα περισσότερα επικεντρώνονταν στα οικονομικά και στο πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν οι ομάδες τη νέα χρονιά και όχι μόνο.

Έγιναν κάποιες προτάσεις, όπως ενός φιλικού παιχνιδιού μεταξύ του Πανθρακικού και μιας ομάδας ενδεχομένως του εξωτερικού, τα έσοδα του οποίου θα μοιραστούν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Το θέμα των προστίμων μονοπώλησε για αρκετή ώρα τη συζήτηση με κάποιους να θεωρούν πως είναι πολλά, ενώ για άλλους να είναι λίγα.

Επίσης έγινε κουβέντα για την έλλειψη γιατρών από τα γήπεδα, κάτι που δυστυχώς ταλανίζει το ποδοσφαιρικό κομμάτι του νομού εδώ και πολλά χρόνια. Από την πλευρά της η ΕΠΣ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρεθούν λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα που τέθηκαν με γνώμονα πάντα το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μια ακόμα απόφαση της Ένωσης που θα έχει και θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία είναι το γεγονός πως στη μεγάλη κατηγορία δε θα υπάρχει όριο ηλικιών, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, κάτι που θα ισχύσει και για τη Β΄ Ερασιτεχνική. Αντίθετα για την Α2 οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν έναν τουλάχιστο παίκτη γεννημένο το 2000. Αυτό γίνεται με σκοπό μελλοντικά να ενσωματωθούν παίκτες στις μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Θράκης.

Πριν κλείσει η συνέλευση ο Πρόεδρος της ΕΠΣ ανακοίνωσε το θεσμό του κυπέλλου Rodopi Sports Cup που θα ισχύει από την τρέχουσα σεζόν. Για αυτό το θέμα θα αναρτηθούν πληροφορίες σε σχετικό άρθρο εντός των επόμενων ημερών.