Ο Δ. Γκαράς σχολιάζει καθέναν από τους (πρωταθλητές) συμπαίκτες του ξεχωριστά

Μπορεί να μην ήταν αυτός που έβαζε τους πόντους, αλλά είχε το δικό του κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον ορεστιαδίτη λίμπερο της ομάδας Δημήτρη Γκαρά, που σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε από την Τετάρτη που στέφθηκε πρωταθλητής, δεν δίστασε να σχολιάσει τους ξεχωριστά καθέναν από τους συμπαίκτες του.
Στην πρώτη ερώτηση του PAOK24 για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και αν το πήραν τόσο εύκολα όσο φάνηκε, απάντησε: «Η ψυχούλα μας το ξέρει αν ήταν εύκολο. Με τόσο κόσμο ήταν δύσκολο να χάσουμε. Το θέλαμε πολύ, το κυνηγήσαμε πολύ. Για μένα το κλειδί ήταν η νίκη στην Αθήνα. Ήρθαμε εδώ για να χαρούμε το πρωτάθλημα με όλο αυτό τον κόσμο».
Μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το κύπελλο ή το πρωτάθλημα;
«Κάθε τίτλος είναι επιτυχία. Φέρνει ανακούφιση, επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά. Δεν άρχισαν όλα καλά. Αποκλειστήκαμε στο Λιγκ Καπ στην αρχή και έπρεπε να συνεχίσουμε, να ορθοποδήσουμε για να καταφέρουμε αυτό το νταμπλ. Δε σκεφτόμασταν τίποτα άλλο πέρα από τη δουλειά. Εμείς παίζουμε για αυτό τον κόσμο. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, μακάρι να είναι πάντα αυτό το γήπεδο γεμάτο. Είναι φοβερό συναίσθημα».

Θα σου λέμε ονόματα και θα μας λες αυτό που σκέφτεσαι… Ας ξεκινήσουμε από τον Γκόμεζ.
«Γκράντε Γκόμεζ! Είναι ηγέτης. Κρατούσε την ομάδα στα δύσκολα. Είναι υπεράνθρωπος νομίζω, φοβερή δύναμη, φοβερό πάθος, φοβερή ενέργεια σε όλη την ομάδα».

Κουρνέτας…
«Η κρυφή δύναμη. Πολύ έμπειρος. Ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Ξέρει πότε μια ομάδα κάνει κοιλιά, πότε είναι ψηλά και την κρατάει, Νομίζω ότι ο Βασίλης με τον «Χάρι» μας κράτησαν πολύ στα δύσκολα. Διαχειρίστηκαν πολύ καλά την κατάσταση ώστε να μην πέσει το ηθικό μας»

Σαφράνοβιτς…
«Ο Αλεξ, οργάνωση φουλ… Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία, στην πίσω ζώνη. Τραβήξαμε όλο το κουπί της πίσω ζώνης. Σιωπηλός, φοβερός και έκανε αυτό που έπρεπε σωστά»

Χιμένεθ…
«Τρέλα… Μόνο τρέλα. Υπεύθυνος για το επιθετικό κομμάτι, τα κατάφερε πολύ καλά».

Γκαράς…
«Δε μπορώ να πω κάτι για τον εαυτό μου. Νομίζω η κλήση στην εθνική ομάδα μετά από 5 χρόνια τα λέει όλα. Άλλοι με κρίνουν. Εγώ μπαίνω μέσα και παίζω. Καλά άσχημα δεν το κρίνω εγώ».

Που αφιερώνεις αυτό το πρωτάθλημα;
«Σε όλο τον κόσμο. Μας έδωσε τέτοια χαρά, ήταν μαζί μας σε όλες τις καλές και δύσκολες στιγμές. Τους το αφιερώνουμε. Θέλω να συνεχίσουν έτσι να υποστηρίζουν την ομάδα».