Οι εκτιμήσεις του Άκη Μάντζιου στη Nova για το αν μπορεί να σωθεί ο Πανθρακικός και την Ξάνθη

Καλεσμένος της κυριακάτικης εκπομπής της Nova ήταν ο προπονητής του Λεβαδειακού και πρώην του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος, όπου και σχολίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Στις αναφορές των παρουσιαστών της εκπομπής Αντώνη Πανούτσου, Αντώνη Καρπετόπουλου και Δημήτρη Παπανικολάου ότι ο Πανθρακικός έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, ο Μάντζιθος διπλωματικά απάντησε ότι “όλοι έχουν δύσκολο πρόγραμμα”.
Παράλληλα σχολίασε το γεγονός ότι πλην της αναμέτρησης Βέροιας – Πανθρακικού την προτελευταία αγωνιστική, οι άλλες ομάδες που μπλέκονται στην μάχη της παραμονής δεν έχουν αγώνες μεταξύ τους.
Ο Άκης Μάντζιος σχολίασε ότι η αποχώρηση του ΟΦΗ δημιουργεί αλλοίωση πρωταθλήματος, αλλά προτίμησε να μην πάρει θέση στην εκτίμηση Πανούτσου ότι “είναι αδύνατον όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση να σωθούν και ο Πανθρακικός και ο Εργοτέλης”.

Σε σχέση με τον αγώνα Εργοτέλη – Πανθρακικού, σχολίασε ότι για τον Πανθρακικό “και η ισοπαλία θα ήταν κάτι από το τίποτα”, αλλά ρίσκαρε για να πετύχει το γκολ και την εκτός έδρας νίκη.

Επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την “λάθος συμπεριφορά Ντιγκινί απέναντι στον Σολάρι” στην φάση του δεύτερου τέρματος του Εργοτέλη, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να έχουν άσχημες στιγμές, απλά αυτή στοίχισε πάρα πολύ.
Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολίασε ότι θα είναι δύσκολο για τον Πανθρακικό να σωθεί δύο φορές χωρίς νίκη εκτός έδρας, αν και τον διέκοψαν ότι πέρυσι υπήρξε αυτή επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο και φέτος ήδη πέτυχε εκείνην στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.Ενήμερος για το πρόγραμμα της πρώην ομάδα του, ο Άκης Μάντζιος διόρθωσε την κάρτα της Nova που στους επόμενους αγώνες του Πανθρακικού είχε βάλει ανάποδα τις έδρες στις αναμετρήσεις των δύο τελευταίων αγωνιστικών με Βέροια και Ξάνθη.

Σε όλο το διάστημα της συζήτησης για τον Πανθρακικό πάντως, φαινόταν πολύ αμήχανος στα σχόλιά του για την πορεία της ομάδας, ειδικά όταν οι δημοσιογράφοι τόνιζαν ότι στοιχίζει πολύ στον Πανθρακικό η ήττα από τη Νίκη Βόλου.
Σε σχέση με την δική του τωρινή ομάδα, τον Λεβαδειακό που έχει επίσης πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια, σχολίασε ότι το ματς της χρονιάς για αυτούς θα είναι αυτό με τον Ατρόμητο, “εκτός κι αν γίνει κανά θαύμα με τον Ολυμπιακό”, όπως σχολιάστηκε στο πάνελ.
Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι κάνοντας την κριτική του αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθης στάθηκε ιδιαίτερα στην σταθερή πορεία που έχει η Skoda μετά την έλευση Λουτσέσκου στην ομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι ο παίκτης βαρόσημο της ομάδας είναι αναμφισβήτητα ο Σίλβα Κλέιτον.