«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο ΜVP της ΕΠΣ Ξάνθης Βασίλης Κουτσούμπας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Γιάννης Καρτάλης

Η ζωή δεν είναι εύκολη, πολλές φορές συναντάς εμπόδια και καλείσαι να τα προσπεράσεις για να συνεχίσεις, να είσαι ή να γίνεις «μαχητής». Ένας «μαχητής» είναι και ο mvp του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης Βασίλης Κουτσούμπας, ένας μαχητής, όμως που είχε προτεραιότητες στη ζωή του.

Γεννημένος στην Ξάνθη, πριν από 23 χρόνια, αλλά μεγαλωμένος στο χωριό του το Εράσμιο Ξάνθης έως και τα 11 χρόνια του από μικρός κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι που του αρέσει πολύ και ήδη από τα 10 του χρόνια απέκτησε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο, με την ομάδα του χωριού του την Κεσσάνη Ερασμίου, στις ακαδημίες της οποίας έμεινε για περίπου ένα χρόνο. Στη συνέχεια ακολούθησε μια μεταγραφή στα τμήματα υποδομής του ΑΟΞ, αφού οι άνθρωποι της ομάδας έβλεπαν πως είχε το «κάτι» που θα μπορούσε στο μέλλον να τον κάνει επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Όμως ο Βασίλης είχε βάλει ένα στόχο, ήθελε να αφοσιωθεί κυρίως στο σχολείο και τις σπουδές του, γιαυτό το λόγο και μετά από 6 χρόνια στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης, πήρε την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από την Ξάνθη και να συνεχίσει ερασιτεχνικά και πάλι στην Κεσσάνη, ώστε να ρίξει όλο το βάρος του στο διάβασμα και τις πανελλήνιες εξετάσεις. Και εκ του αποτελέσματα φάνηκε πως είχε δίκιο, αφού μετά από αρκετό διάβασμα και κόπους μιας χρονιάς κατάφερε να περάσει στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην Κεσσάνη έμεινε έως και το 2015, με την συνέχεια να είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας.

Μεταγραφή στον Νέστο Χρυσούπολης, που από τότε αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική. Καλό ξεκίνημα, αλλά ένα τραυματισμός τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστική δράσης. Παρ’όλα αυτά δεν τα παράτησε, και όταν αποθεραπεύτηκε, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του Νέστου και να επιστρέψει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον Άρη Αβάτου, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ αναδείχθηκε και mvp του τελικού Κυπέλλου, αλλά και mvp μέσα από την ψηφοφορία του κόσμου και των προπονητών στο ThrakiSportS.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Ο Βασίλης Κουτσούμπας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Βασίλη Κουτσούμπα μέσα από τα μάτια του ….Βασίλη Κουτσούμπα!