«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Γιώργος Λίτσκας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: ‘Ελένα Καρατζίδου

Όσοι παρακολουθούν τον Γιώργο Λίτσκα στην αθλητική του πορεία θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν ως την ”ήρεμη δύναμη” του γηπέδου που από κει που δε το περιμένεις σκοράρει αναπάντεχα και συνήθως μ’εντυπωσιακό τρόπο.

Γεννημένος στις 16 Ιουνίου του 1995 στο πασίγνωστο Τυχερό Έβρου -που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ποδοσφαιρομάνα-, είχε πάρει απο μικρός το ”χρίσμα” του ποδοσφαιριστή. Ξεκίνησε να παίζει με τους κολλητούς του φίλους Μανώλη και Δημήτρη Σιώπη σε τοπικές ομάδες και ακολούθησε η συμμετοχή στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Έχοντας μια πολύ καλή πορεία στα παιδικά πρωταθλήματα και μεγαλώνοντας πια, συνεχίζει στον Έβρο Σουφλίου και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη πραγματοποίηση ενός από τα μεγάλα του όνειρα, το να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Η ευκαιρία τελικά έρχεται από τον Πανθρακικό που τότε αγωνίζεται στα σαλόνια της Super League και τον εντάσσει στο ρόστερ της Κ20. Εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του φορώντας τη φανέλα με το νο70 και με εισήγηση του προπονητή του Νίκου Μπαχαρίδη που τον γνωρίζει καλά και από τη θητεία του στο Σουφλί, υπογράφει επίσημα τελικά τον Αύγουστο του 2014, το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τέσσερις συνολικά συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα στα 19 του χρόνια αγωνιζόμενος παράλληλα και στη Κ20, στην οποία είναι βασικό σώμα. Η πρώτη επίσημη συμμετοχή του, την οποία και θεωρεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του, είναι μια είδους μικρής ιστορίας που θα μπορούσες να διηγηθείς: Παίζει στην έδρα και αντίπαλος της ομάδας στης οποίας τις ακαδημίες γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά: τον Ολυμπιακό.

Ένα χρόνο αργότερα η θητεία του στον Πανθρακικό τελειώνει και επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα: τον Έβρο Σουφλίου, έχοντας παρέα τον αδερφικό του φίλο και συμπαίκτη από τον Πανθρακικό Τάσο Φραγκούλη. Η θητεία του εκεί δε κράτησε πολύ καθώς κλήθηκε να επανδρώσει μια από τις ιστορικότερες ομάδες, εκείνη της Καβάλας που τότε αγωνίζονταν σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες, στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις και αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες παρουσίες του ρόστερ.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του. Ο Γιώργος Λίτσκας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Γιώργο Λίτσκα μέσα από τα μάτια του… Γιώργου Λίτσκα!