Super League: Πέρασε «τρένο» η Ξάνθη από το… Λιανοκλάδι και «πάτησε» εξάδα στην βαθμολογία

Την τέταρτη νίκη της σε 16 παιχνίδια στη Λιβαδειά πανηγύρισε η Ξάνθη με 2-1 απέναντι στον Λεβαδειακό με γκολ των Μπαξεβανίδη και Γέντρισεκ, διατηρώντας το αήττητό της από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε και παραμένει χωρίς ήττα από την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, καθώς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στην τελευταία εξάδα αγώνων και έχει 12 βαθμούς.

Αντίθετα ο Λεβαδειακός γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα του και έκτη σε εφτά αγώνες, φέρνοντας σε ακόμα οιο δύσκολη θέση τον Άκη Μάντζιο, η καρέκλα του οποίου τρίζει επικίνδυνα παρά το γεγονός ότι η ομάδα του σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, Λισγάρας, Κασάδο οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, Συλλά αριστερό μπακ, Κοβάσεβιτς, Ντε Λούκας οι δυο κεντρικοί μέσοι, Μπρίτο δεξί χαφ, Τζουρίτσκοβιτς ως δεκάρι, Κίκε αριστερό εξτρέμ και ο Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Μάντζιος παρέταξε τους Επασί στην εστία, Τσαμπούρης δεξί μπακ, Φαβάρο, Ζησόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Παντελιάδης αριστερά στην άμυνα, Ομο, Μητρόπουλος τα ανασταλτικά χαφ, Σαβαντογκό δεξία χαφ, Σουμπίνιο επιτελικός μέσος, Γιακουμάκης αριστερό εξτρέμ και Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Κλειστό ματς είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με λίγες καλές στιγμές, με τις δυο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανασταλτική τους λειτουργία και την Ξάνθη να είναι αποτελεσματική σε μια από τις λιγοστές τελικές της. 4-4 τελικές, 2-2 στην εστία, 50-50% κατοχή μπάλας, απόλυτη στατιστική ισορροπία, αλλά 0-1 το σκορ.

Βλέπετε, ενώ ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι στο 37’ σε κεφαλιά του Ιωαννίδη στην καλύτερη στιγμή του επιθετικά από προσπάθεια του Σαβαντογκό, η Ξάνθη, καλά οργανωμένη, απείλησε με Τζουρίτσκοβιτς και την ταχύτητα του Κίκε Μπουλά και έφτασε στο γκολ στο 45’ με ωραία προσπάθεια και σέντρα του Κίκε Μπουλά, πάσα του Γέντρισεκ και τελείωμα του Μπαξεβανίδη.

Ο Λεβαδειακός μπήκε μετά το 45’ για να επιτεθεί και να ψάξει την ισοφάριση και είχε δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι με τον Ιωαννίδη με σουτ στο 50’. Η ομάδα του Μάντζιου έβγαλε επιθετικότητα απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη αντίπαλό της, είχε ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν ήταν αποτελεσματική (κλασική φάση με Καθάριο στο 79’).

Ετσι η Ξάνθη με πέναλτι που έκανε ο Όμο στον Κάστρο και εκτέλεσε ο Γέντρισεκ πανηγυρίζοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα, κλείδωσε τη νίκη. Ο Λεβαδειακός απλά κατάφερε να μειώσει με ενα καταπληκτικό γκολ του Σουμπίνιο στις καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να απειλήσει περαιτέρω.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μαντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο (62′ Μαρκόφσκι), Ζησόπουλος, Παντελιάδης (85′ Στανόγιεβιτς), Ομο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (71′ Καθάριος)
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Συλλά, Κοβάσεβιτς, Ντε Λούκας, Μπρίτο (72′ Μελισσόπουλος), Τζουρίτσκοβιτς (85′ Αλμέιδα), Κίκε (52′ Κάστρο), Γέντρισεκ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ