Ο Θρακιώτης που ταξίδεψε στην Στοκχόλμη για τον Τσιτσιπά και του έφερε γούρι ώστε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο!!!

Μετά από δύο συμμετοχές σε τελικούς φέτος, όπου έφτασε μεν στην πηγή, δηλαδή στον τελικό αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να σηκώσει στα ουράνια το ελληνικό τένις αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο σε τουρνουά της ATP.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Έρνεστς Γκούλμπις με 2-0 σετ στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο στην τρίτη του συμμετοχή σε τελικό φέτος, μετά από αυτούς σε Βαρκελώνη (ATP 500) τον περασμένο Απρίλιο και Καναδά (ATP 1000) τον Αύγουστο, οπότε και είχε βρει ωστόσο απέναντί του τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας (Νο 16 στον κόσμο) επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Έρνεστς Γκούλμπις στην πρώτη τους ever αναμέτρηση στον τελικό του μΌπεν της Στοκχόλμης, ο οποίος είχε διάρκεια μόλις 81 λεπτά. Βέβαια, ο Τσιτσιπάς τις ακόμα μεγαλύτερες εμφανίσεις τις είχε κάνει στις προηγούμενες φάσεις του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί ωστόσο είναι ότι για χάρη του βρέθηκε στην Στοκχόλμη αυτές τις μέρες και ένας Θρακιώτης, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει (αν και ο ίδιος δεν το κάνει) ότι αποτελεί το γούρι του.

Ο λόγος για τον γνωστό φωτογράφο Νίκο Καρανικόλα, με καταγωγή από την Μαρώνεια, ο οποίος όπως έχει γράψει και στο παρελθόν το ThrakiSportS αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, καθώς έχει φωτογραφίσει τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ και όχι μόνο αλλά καλύπτει ως φωτορεπόρτερ και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου αλλά και τους παραολυμπιακούς αγώνες).

Ο Ροδοπίτης φωτογράφος βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Στοκχόλμη ως απεσταλμένος του περιοδικού Mens Arena προκειμένου να φωτογραφήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά για το εξώφυλλο και το κεντρικό θέμα του επόμενου τεύχους του. Η φωτογράφιση έγινε τις προηγούμενες μέρες, ανάμεσα στους αγώνες του Τσιτσιπά και αξίζει να σημειωθεί θα είναι το πρώτο εξώφυλλο του σπουδαίου έλληνα τενίστα σε τόσο μεγάλο περιοδικό.

Η φωτογραφία των δυο τους είναι έξω από το ξενοδοχείο όπου μένουν στην Στοκχόλμη, εκεί όπου γράφτηκε το απόγευμα ιστορία για την Ελληνική αντισφαίριση…