Χαμός στα social media από την παρουσία στο φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ φίλων της Φενέρ από την Θράκη!

Ένας μικρός χαμός έχει προκληθεί στα social media από αυτήν την φωτογραφία, που όπως αναφέρεται τραβήχτηκε στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια του ημιτελικού Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Διακρίνεται η πλάτη ενός οπαδού που φοράει ένα μαύρο t-shirt του συλλόγου «Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği» (δηλαδή του «Αθλητικού – Πολιτιστικού Σύλλογος Φιλάθλων Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης»).

Ως γνωστόν, ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 2022 με σκοπό να συγκεντρώσει τους οπαδούς της τουρκικής ομάδας στην περιοχή. Αν και αρχικά αναγνωρίστηκε από το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής, μετά από προσφυγή του Μιχάλη Κακουλίδη (ΠΑΕ Ποντίων, τον Μάιο του 2024 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης διέταξε τη διάλυση του σωματείου, καθώς έκρινε παράνομη τη χρήση του όρου «Δυτική Θράκη» στην ονομασία του.

Η υπόθεση οδηγήθηκε και σε δεύτερο βαθμο στο Εφετείο Θράκης και εκείνο τον Ιούνιο του 2025 απέρριψε την έφεση του συλλόγου, βάζοντας οριστικό «λουκέτο» στη λειτουργία του. Ωστόσο η αναγραφή στο μπλουζάκι μάλλον δείχνει ότι υφίσταται, παρόλο που σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να μην υπάρχει καθώς κρίθηκε ότι η χρήση στην ονομασία του συλλόγου του συγκεκριμένου γεωγραφικού προσδιορισμού «Δυτική» πριν το Θράκη υποκρύπτει αλυτρωτικούς σκοπούς και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή.