Run Greece Καβάλας: Θριαμβευτής στα 5χλμ ο Γιώργος Ματζαρίδης – Απείλησε το ρεκόρ διοργάνωσης

Τη δεύτερη φετινή νίκη του τη σειρά αγώνων Run Greece στον ιστορικό πρώτο αγώνα που έγινε στην Καβάλα σημείωσε ο Εβρίτης πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Γιώργος Ματζαρίδης, ο οποίος είχε κερδίσει και στον εναρκτήριο αγώνα στο Ηράκλειο.

Ο Ματζαρίδης, που κατάγεται από την Ορεστιάδα και είναι αθλητής του Πολυνίκη Ορεστιάδας, μπήκε σε μια προπονητική κούρσα πριν από τους Διασυλλογικούς Αγώνες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ωστόσο απείλησε το ρεκόρ των 5 χλμ. σε Run Greece (15.03) τερματίζοντας σε 15.18.5, με πέρασμα 2.55 στο τελευταίο χιλιάρι.

«Αν και η Καβάλα έχει ανηφόρες, η διαδρομή ήταν πάρα πολύ ωραία και μολονότι ήταν δίπλα στη θάλασσα δεν φυσούσε. Ήρθα να στηρίξω έναν αγώνα της περιοχής μου για να έχει και συνέχεια. Χρησιμοποίησα τον αγώνα ως προπόνηση σε γρήγορο τέμπο, υπάρχει, βέβαια, και το οικονομικό όφελος, οπότε είναι ένας πάρα πολύ ωραίος συνδυασμός.

Στους Διασυλλογικούς θα κάνω 1.500 και 800. Τα 800 μέτρα θα τα πάω λίγο πιο γρήγορα, αλλά δεν θα διακόψω την προπόνησή μου. Θα πάρω μέρος σε έναν αγώνα στο Βέλγιο και μετά στα Βενιζέλεια», δήλωσε ο Γιώργος Ματζαρίδης.