National League 1: Θρίαμβος του ΓΑΣ Κομοτηνή με clutch τρίποντο Δεληγεώργη μέσα στη ΧΑΝΘ!

Με τον ΓΑΣ Κομοτηνή να πετυχαίνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη (63-66) και να επιστρέφει στο ρετιρέ της βαθμολογίας, ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1.

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα ηνία στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Οι Θρακιώτες άρχισαν το ματς με 11 αναπάντητους πόντους (0-11 στο 8′), ανάγκασαν τους γηπεδούχους να χάσουν τις πρώτες 15 επιθέσεις τους και ξέφυγαν ακόμα περισσότερο στο 2ο δεκάλεπτο (10-23 στο 12′). Η ΧΑΝΘ κατάφερε πάντως να επιστρέψει στον αγώνα (45-46 στο 26′), εκμεταλλευόμενη εν πολλοίς και τα 20 λάθη του ΓΑΣ, με συνέπεια 1’13” πριν από το τέλος να προηγηθεί μάλιστα για 1η φορά με 2/2 βολές του Μελαδιανού (63-61).

Ο Περρής ισοφάρισε πάντως άμεσα στα 40,5” με λέι-απ στο ανοιχτό γήπεδο και μετά την άστοχη επίθεση των γηπεδούχων ο Δεληγεώργης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο έμπειρος γκαρντ του ΓΑΣ έπαιξε ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλό του και με step back τρίποντο πέτυχε το νικητήριο σουτ στα 3,6”, αφού το μακρινό σουτ του Μελαδιανού στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή ανέβηκε στο 4-0 μετά από πέντε αγωνιστικές, έχοντας κάνει και το ρεπό του και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Αρετσού Καλαμαριάς.

Διαιτητές: Πράττος-Καντζουρίδης-Χατζηκώστας

Δεκάλεπτα: 8-19, 30-38, 47-51, 63-66

ΧΑΝΘ (Μπουσβάρος-Κομποδιέτας): Ταζόπουλος, Ανδρέου 14, Ιωαννίδης 12(2),  Μελαδιανός 12(2), Γκοτζαμανίδης 3(1), Ζιάκας 3(1), Παπαδόπουλος 8(1), Παπαηλιάκης, Φουκαράκης, Καψαλος 11, Ανδρικάκης. 

ΓΑΣ KOMOTHNH (Λιόγας): Δεληγεώργης 6(2), Γκρέι 13(1), Κάλτσος 1, Περρής 13(1), Χονδρόπουλος 10(2), Σκλήβας, Δρέλλας 14, Λυκογιάννης 7(1), Βλάσσης 2, Μαλαμίδης, Ζότος.