Την πρώτη του ήττα μετά από 49 αήττητα ματς εντός γηπέδου και το προπέρσινο πρωτάθλημα στις 10 Μάρτιου του 2024 (0-1 από Καβάλα) γνώρισε στην Μηχανιώνα ο Πανθρακικός, κόντρα στο δυνατό και φέτος Ποσειδώνα με 2-1, χάνοντας το απόλυτο 5/5 και την πρωτιά από τον Ηρακλή Θερμαϊκού, πριν πάει την επόμενη εβδομάδα στην Ξάνθη για ένα ντέρμπι από τα παλιά.
O Πανθρακικός έχοντας την απουσία του αρχισκόρερ του Τόλη Σαραντίδη (με οκτώ γκολ) λόγω ίωσης δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο κάνοντας έξαλλο τον προπονητή του Περικλή Αμανατίδη. Οι γηπεδούχοι του πρώην προπονητή και παίκτη της ομάδας Γιώργου Αμανατίδη, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις μετά από αβίαστα λάθη στο κέντρο στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Μαρκετζιάνι να είναι στο σωστό μέρος. Ωστόσο στο 8′ ο Δραμινός Κυριακίδης δεν λάθεψε και από πλεονεκτική θέση μετά από νέο λάθος στον χώρο του κέντρου και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του σημειώνοντας το τρίτο του φετινό γκολ. Πριν το σοκ του πρώτου γκολ, ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία με τον Κράνια να διπλασιάζει τα τέρματα του Ποσειδώνατου με καταπληκτική κούρσα που θύμισε… Γιουσέιν Μπολτ, διανύοντας όλο το γήπεδο από πλάγια για να νικήσει και τον Μαρκετζιάνι για το 2-0.
Η απάντηση για τον Πανθρακικό ήρθε άμεσα, με τον Χρήστο Παχούμη να πιάνει ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και να μειώνει στο 14′ σε 2-1 βάζοντας ξανά τον Πάνθραξ στο παιχνίδι. Στο επόμενο λεπτό ο Ιμπραχήμ Κάρα αντικαταστάθηκε από τον Τσίκλη. Η ομάδα της Κομοτηνής ανέβασε την πίεση της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 36′ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουτσίδη, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Νέας Μηχανιώνας.
Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να έχει κλείσει τον Ποσειδώνα στην περιοχή του χωρίς όμως να καταφέρει να διασπάσει την καλά δομημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Στο 63′ ο Τερμετζόγλου του Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας και στο 65′ ο Παχούμης του Πανθρακικού απείλησαν την αντίπαλη εστία. χωρίς όμως να βρουν στόχο. Στο 85′ ο Ποσειδώνας έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με τον Μπολέτη, ωστόσο ο Μαρκετζιάνι ήταν στο σωστό σημείο και πάλι. Παρά την πίεση η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι η Νέα Μηχανιώνα πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο.
Στους 15 βαθμούς έμεινε ο Πανθρακικός πέφτοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τον εκπληκτικό Ηρακλή Θερμαϊκού που έφτασε τους 16, με τους Κομοτηναίους να έχουν νέο δύσκολο ματς στην Ξάνθη με τον ΑΟΞ (12 βαθμοί), σε μια αναμέτρηση που αν και αρκετά νωρίς θα κρίνει πολλά και για τους δυο.
Στους 12 βαθμούς έφτασε ο αήττητος Ποσειδώνας του Γιώργου Αμανατίδη, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική δίνει τρίτο σερί δύσκολο ματς μετά την Ξανθη και Πανθρακικό, καθώς φιλοξενείται στην Δράμα από την 3η της βαθμολογίας Δόξα (14 βαθμοί).
Διαιτητής ήταν ο Χρυσελής (Ημαθίας) με βοηθούς τους Μαυρομάτη (Πιερίας) και Μητρόπουλο (Ημαθίας)
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Καραπατσιάς, Κράνιας, Χατζηβασιλειάδης, Λαγόντζος, Γιαννούσης, Σαλιάρης, Μπαγιόπουλος (88′ Σεβαστίδης), Τερμετζόγλου (68′ Μπολέτης), Γιολβάνης, Κυριακίδης (88′ Αμπεριαδης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Μαρκετζιάνι, Μουμίν, Γκαργκαλατζίδης, Πεχλιβανόπουλος (76′ Κρυεμάδι), Λαρέα, Γκουτσίδης (76′ Στοΐνοβιτς), Καρά Αχμέτ (76′ Σπυριδωνίδης), Γιανναράκης, Καρά Ιμπραχήμ (15′ Τσικλής), Παχούμης Χ., Ρούτσης.




























