Γ’ Εθνική: Έδιωξε «Μπάχα» η διοίκηση Ψωμά και φέρνει στη θέση του Άγγελο Χασιώτη με βοηθό Δημητριάδη

Ενα προαναγγελθέν εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες διαζύγιο (δύο φορές έχουν υπάρξει αναφορές από την στήλη του «Αθλητάμπουρα» την περασμένη αλλά και την προπερασμένη Τρίτη) ανακοινωσε το βράδυ της Κυριακής η διοίκηση του ΑΟΞ και πρακτικά ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Ψωμάς, μετά και την ηχηρή παραίτηση στη ΓΣ του Σαββάτου του αντιπροέδρου Γιαλάογλου.

Στην πόλη ήταν κοινό μυστικό ήδη πριν από το ματς της τελευταιας αγωνιστικής των μπαράζ με τους Ακρίτες Συκεών ότι ο Κομοτηναίος κόουτς, που ανέβασε τέταρτη διαφορετική ομάδα στην Γ’ Εθνικη την τελευταια πενταετία, δεν θα συνεχίσει στον πάγκο και ηδη μάλιστα είχε βρεθει ο αντικαταστάτης. Ο ίδιος ο Μπαχαρίδης με δηλώσεις που έκανε κατ΄επανάληψη τις επόμενες μέρες εξέφραζε σε όλους τους τόνους την θέλησή του να παραμείνει στην ομάδα του ΑΟΞ, διευκρίνιζε όμως ότι εκκρεμούσε η συζήτηση με τον πρόεδρο Ψωμά, που τόσες μέρες δεν είχε γίνει.

Ήταν ξεκάθαρο ότι αν η διοικηση ήθελε να συνεχίσει με τον Μπαχαρίδη, θα συνέχιζε. Προφανώς δεν ήθελε και τόσες μέρες αναζητούνταν τρόπος για να επικοινωνηθει αυτή η ειλημμένη όπως φαίνεται απόφαση, αλλά να ξεπεραστεί και το εμπόδιο που υπήρχε της συμφωνίας που έπρεπε να υπάρχει αναμεσα σε Ψωμά και Γιαλάογλου για τα σημαντικά ζητήματα στην ομάδα. Πλέον το τελευταίο ζήτημα δεν υπάρχει. Από ό,τι φαίνεταιι η συζητηση Ψωμά – Μπαχαρίδη έγινε την Κυριακή, μετά και την παραίτηση Γιαλάογλου που έπλεξε στην ομιλία του το εγκώμιο του «Μπάχα», κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ίσως και να αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο για να μην συνεχίσει στον ιστορικό σύλλογο.

Οπως γίνεται αντιληπτό, με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας του ΑΟΞ με τον Μπάχα. Η θερμή ανακοινωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον ΑΟΞ – και ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση της (εναπομείνασας) διοίκησης για τα όσα σημαντικά συνέβησαν στην ΓΣ της προηγουμενης μέρας μουδιάζοντας τον φίλαθλο κόσμο, είναι απλά για να χρυσώσει το χάπι στον Μπαχαρίδη για τη μονομερή απόφαση για αυτό το διαζύγιο. Που τυπικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν είναι διαζύγιο, αφού ούτως ή άλλως η συμφωνια που υπήρχε ήταν μέχρι το τέλος της σεζόν και απλά δεν ανανεώνεται από την πλευρά του ΑΟΞ.

«Ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη για την ομάδα στιγμή και με την μεθοδικότητα, την εμπειρία του και το πνεύμα νικητή που τον διακατέχει κατάφερε να προσθέσει άλλη μία άνοδο στο παλμαρέ του και να δημιουργήσει μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο», αναφέρει η ανακοινωση, η οποία πάντως δεν συνοδεύεται από κάποια δήλωση του Μπαχαρίδη, όπως συνηθως συμβαινει σε φιλικά διαζύγια, δείγμα ίσως και της πικριας που υπάρχει από την πλευρά του Κομοτηναίου κόουτς για την συμπεριφορά που του επιφυλάχθηκε από τη διοίκηση Ψωμά, παρά την δεδομένη προσφορά του στον σύλλογο.

Με το διαζύγιο ΑΟΞ-Μπαχαρίδη, μέσα σε δυο εβδομάδες από την ολοκλήρωση των μπαράζ ανόδου έχουμε το εξής πρωτοφανές: και οι τρεις προπονητές των τριών πρώτων ομάδων που ανέβηκαν στην Γ’ Εθνικη από τα μπαραζ του 1ου Ομιλου δεν συνεχίζουν στις ομάδες που ανέβασαν. Ο Αετός Όφρυνίου έδιωξε τον Παντελή Στυλιανού και συνεχίζει πλεον με τον Ανδρέα Παντζιαρά που έχει φάει την Γ’ Εθνική αλλά και της SL2 με το κουτάλι, ενώ και η Δόξα Δράμας δεν συνεχίζει με τον Γιώργο Λάλα αλλά με τον Καβαλιώτη Γιωργο Αγγελίδη, που επίσης γνωρίζει καλά την Γ’ Εθνική αλλά και τις επαγελματικές κατηγορίες, αφού ήταν αυτός που ανέβασε τον ΑΟΚ.

Σε σχέση με τις άλλες δυο ομάδες, ο ΑΟΞ καθυστέρησε δέκα μέρες να ανακοινώσει το τέλος της συνεργαίας με τον προπονητή του και φυσικά ακόμα δεν έχει ανακοινωσει τον διάδοχο. Οι πληροφορίες ωστόσο του ThrakiSportS αναφέρουν ότι εδώ και μέρες ο Κωσταντίνος Ψωμάς έχει αποφασίσει να δώσει τα κλειδιά στον 34χρονο Άγγελο Χασιώτη, πρώην ποδοσφαιριστή και για μια διετία προπονητή του Ηρακλή Ζυγού (2022-2024), ο οποιος είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, οπως ειχε ανακοινωθει έναν χρόνο πριν. Ο νεος κοουτς ηταν για πολλά χρόνια προπονητής στην ακαδημία του Ζυγού και σε επίπεδο ανδρών η μόνη εμπειρία που διαθέτει, κρεμώντας τα παπούτσια του, είναι αυτή η διετία στον Ζυγό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποκάλυψη της πρόθεσης Ψωμά να δωσει τα κλειδιά στον Χασιώτη, που είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης, προκάλεσε σκεπτικισμο ακόμα και σε σημαντικά προσωπα που τρέχουν νυχθημερόν για την ομάδα, τα οποια ωστόο διευκρίνισαν ότι παρά τις επιφυλάξεις τους, θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον σύλλογο. Οι ενστάσεις δεν έχουν να κάνυν με το πρόσωπο αυτό καθευατό του Χασιώτη αλλά με την απουσία εμπειρίας του. «Δεν μπορείς να διώχνεις έναν επιτυχημένο προπονητή που εντέλει δέθηκε με τον σύλλογο και αγαπηθηκε απο τον κόσμο για να κάνεις πειράματα», ήταν το κεντρικό νόημα.

Μετά από αυτές τις πρώτες αντιδράσεις, ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αγγελος Χασιώτης δεν θα ειναι μόνος στην τεχνική ηγεσία του νέου ΑΟΞ στη Γ’ Εθνικη αλλά θα έχει στο πλευρό του μια μεγάλη δόξα του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, τον «δάσκαλο» Γιάννη Δημητριάδη, κοουτς στον Ζυγό επίσης, που είχε διατελέσει και προπονητής των ακαδημιών του ΑΟΞ επί Μπιλ Πάπας αλλά φέτος ειδικά διέπρεψε και ως βοηθός του Νεδημ Καρά Αχμέτ στην γυναικεια ομάδα μπάσκετ της Ασπίδας Ξανθης, που αναδειχθηκε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανέβηκε μέσα από διαδικασία μπαράζ στην Α2 Γυναικών. Οι ανακοινωσεις αναμένονται εντος της εβδομάδας.