Ο Εβρίτης προπονητης Ανδρέας Νικολακάκης και ο συνάδελφός του Μιχάλης Κατσικαδέλης, αμφότεροι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα τις εργασίες τους στο 17o Αθλητικο ΕΠιστημονικο Συνεδριο της Διεθνους Ομοσπονδιας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (17th ITTF Sports Science Congress), το οποίο φιλοξενηθηκε στην Ντόχα του Κατάρ την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16/05, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Είναι το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός που αφορά στην επιτραπέζια αντισφαίριση, και ειχε πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά το 2019 στην Βουδαπέστη, καθως αυτοτου Χιούστον (πάντα στο πλαίσιο Παγκόσμιων πρωταθλημάτων) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Κατσικαδέλης παρουσίασε ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την ερευνητική μελέτη: “Coach ethical leadership and athletes’ intrinsic motivation: exploring their effects on athletes’ dualistic passion” (Η ηθική ηγεσία του προπονητή και τα εσωτερικά κίνητρα των αθλητών: διερεύνηση των επιπτώσεών τους στο δυαδικό πάθος των αθλητών).
Ο Νικολακάκης, μέλος σήμερα στο τεχνικό τιμ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωπος των προπονητών (Π.Ε.Π.Ε.Α.) στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε μία νέα και σπουδαία εμπειρία, παρουσίασε σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την ερευνητική εργασία “Investigating self-esteem and physical self-perception in table tennis athletes with and without mobility disabilities” (Διερεύνηση της αυτοεκτίμησης και της σωματικής αυτοαντίληψης σε αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης με ή χωρίς κινητικές αναπηρίες).
Η συμμετοχή των δύο στο Επιστημονικό Συνέδριο αποτεει τιμή παράλληλα για τον προπονητικό χώρο και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία εξεφρασε σε αναοινωση της θερμά συγχαρητήρια! Η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει ότι στο συνεδριο έλαβαν μέρος ιατροί, συναφείς επαγγελματίες υγείας, αθλητικοί επιστήμονες, προπονητές και αθλητικοί μάνατζερ και τονίζει ότι με την ολοκλήρωση αυτής της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
– Να συζητούν τις μελέτες για την επιτραπέζια αντισφαίριση, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων κλάδων των αθλητικών επιστημών, με βάση τις έρευνες που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.
– Να συζητούν τον κίνδυνο τραυματισμών και την υγεία των παικτών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης
– Να εφαρμόσουν τα βέλτιστα στοιχεία στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των κοινών τραυματισμών σε παίκτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, λαμβάνοντας υπόψη τους νέους και τους ενήλικες, άνδρες και γυναίκες.
– Να εφαρμόσουν τις γνώσεις σχετικά με την ταξιδιωτική αθλητιατρική για την ανάπτυξη επαγγελματιών που εργάζονται με επίλεκτους παίκτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
– Να συζητούν τραυματισμούς και υπερωκεάνια ταξίδια και πτυχές που σχετίζονται με τον ύπνο με επίλεκτους αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης και προπονητές και να κατανοήσουν τη σημασία της κοινής λήψης αποφάσεων στην αθλητική επιστήμη και την ιατρική.