Volley League: Πρωταθλητές με τον Παναθηναϊκό οι Αλεξανδρουπολίτες Κασαμπαλής και Κοντοστάθης! «Σκούπισαν» με 3-0 νίκες τον Ολυμπιακό

Το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό πανηγυρίζουν οι Αλεξανδρουπολίτες βολεϊμπολίστες Σταύρος Κασαμπαλής και Γρηγόρης Κοντοστάθης.

Η ομάδα του τριφυλλιού νίκησε και στο τρίτο παιχνίδι με 3-2 σετ μετά από άκρως δραματικό παιχνίδι τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό και σκούπισαν την σειρά, κατακτώντας με 3-0 νίκες το πρωτάθλημα.

Κομβικός ο ρόλος του Σταύρου Κασαμπαλή, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε ως αλλαγή στον αγωνα γύρισε εντελώς το ματς υπέρ των πράσινων.

Μοιραίος για τον Ολυμπιακό ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης, καθώς με άσσο που δέχθηκε ολοκληρωθηκε το πρωτάθλημα στο 17-15 του τάι μπρέικ.

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στον 3ο τελικό των πλέι οφ της Volley League στο κατάμεστο γυμναστήριο του Μετς μετά από ματσάρα 3 ωρών. Ο Παναθηναϊκός παρότι έχανε 2-1 σετ και 14-8 στο 4ο σετ από τον μαχητικό Ολυμπιακό κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με νίκη 3-2 σετ ύστερα από φινάλε θρίλερ πήρε τη νίκη τίτλου με 17-15 στο τάι μπρέικ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός ακομα και εκει βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 14-13 αλλά…

Με νίκες 3-0 στη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον 17ο τίτλο στην ιστορία του στη Volley League και τον 22ο συνολικά στο ανδρικό βόλεϊ. Οπως προαναφέρθηκε και σχολιαζει και το VolleyNews, ο παίκτης του αγώνα ήταν ο Σταύρος Κασαμπαλής που μπήκε αλλαγή στο 8-14 του 4ου σετ και βοήθησε την ομάδα του να σταθεί όρθια απέναντι στον ψυχωμένο Ολυμπιακό ο οποίος παρότι έπαιζε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα απείλησε να οδηγήσει τη σειρά σε τέταρτο αγώνα.

Άξιος φιναλίστ ο Ολυμπιακός έπεσε ηρωικά και παρότι αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών με τον Ανέστη Δαλακούρα (δεν αγωνίστηκε) και τον Γκόρντον Πέριν προηγήθηκε 2-1 σετ και 14-8 αλλά και 14-13 στο 5ο σετ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Σταύρος Κασαμπαλής που μπήκε αλλαγή στο 8-14 του 4ου σετ και έφερε τα πάνω κάτω. Δίκαια αναδείχτηκε MVP του αγώνα, ωστόσο, MVP του πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο διαγώνιος Ράσμους Νίλσεν. Στο 21-19 του 4ου σετ δέχτηκε κόκκινη κάρτα ο Ατανασίεγιεβιτς.

Τα σετ: 3-2 (25-23, 23-25, 25-27, 25-21, 17-15) σε 152 λεπτα. Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 8 άσσους (33 χαμένα σερβίς), 54 επιθέσεις (52% αποτελεσματικότητα), 12 μπλοκ, 41 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού από 4 άσσους (32 χαμένα σερβίς), 57 επιθέσεις (51% αποτελεσματικότητα), 7 μπλοκ, 43 λάθη αντιπάλων. Για τον πρωταθλητη Παναθηναϊκο ο Νιλσεν κερδισε 24 ποντους και ο Βαν Γκάρντερεν 13, ο Πρωτοψάλτης 12, Γκάσμαν και Βουλίδης από 11 ενω ο Κασαμπαλης πήρε μολις έναν και αυτον με άσσο, αλλά οπως προαναφέρθηκε ηταν ο καθοριστικος παικτης. Ο Κοντοσταθης ήταν παρών αλλά δεν αγωνιστηκε. Στον Ολυμπιακό ο Ατανασίγιεβιτς σημειωσε 20 ποντους, ο Πέριν 14, ο Παγένκ 13 και ο Κουμεντάκης 9.