Απέκτησε την Πογκόν αλλά διατηρεί το μυαλό στην ΑΜ-Θ ο Άλεξ Χαντιτάγκι: «Παρακολουθώ SL1 και SL2, πιστεύω στην Καβάλα, χρειάζονται όμως επενδύσεις στην Ελλάδα»


«Παρακολουθώ ακόμα στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τρέφω μεγάλο σεβασμό για το πάθος των φιλάθλων και το πνεύμα του παιχνιδιού στην Ελλάδα».

Αυτό ανέφερε ο Ιρανοκαναδός πρώην ιδιοκτήτης της Καβάλας Αλεξ Χαντιτάγκι, ο οποίος έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Χαντιτάγκι πρόσφατα έγινε και επίσημα ιδιοκτήτης της πολωνικης Πογκον του Ευθυμη Κουλούρη, η οποία την περασμένη Παρασκευή αγωνίστηκε μάλιστα στον τελικο του Κυπέλλου Πολωνίας χωρίς να το κατακτήσει.

Με αφορμή αυτόν τον αγωνα, ο Χαντιτάγκι μίλησε στο monobala και τον Θέμη Τόγια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εξήγησε για την εμπειρία του:

«Η εμπειρία μου συνοδεύτηκε από σοβαρές προκλήσεις, ιδίως στη Super League 2. Οι οικονομικές δεσμεύσεις από τις αρχές καθυστερούσαν συστηματικά, συχνά για μήνες, κάτι που ασκούσε τεράστια πίεση στους συλλόγους και προκαλούσε αστάθεια. Πληρωμές που είχαν υποσχεθεί για τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο κατέφθαναν τελικά τον Φεβρουάριο ή και αργότερα. Το πρόβλημα των υποδομών ήταν επίσης τεράστιο. Το γήπεδο της Καβάλας είχε ηλικία άνω των 60 ετών—με χαλασμένα ντους, τουαλέτες που δεν λειτουργούσαν και βασικές εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση. Ένιωθες ότι το σύστημα είχε εγκαταλείψει τους μικρούς συλλόγους».

Σε ερωτημα αν διατηρεί επαφές με την Καβάλα και την ομάδα, που ως γνωστόν παρέμεινε την τελευταία στιγμή στην SL2, ο Αλεξ Χαντιτάγκι απάντησε: «Παρά τα όσσα έγιναν, εξακολουθώ να πιστεύω στο τεράστιο δυναμικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά σε περιοχές όπως η Καβάλα, την οποία θεωρώ μία από τις ομορφότερες στον κόσμο. Αν και δεν είμαι πλέον ιδιοκτήτης του συλλόγου, παραμένω ο μεγαλύτερος χορηγός του μέσω του πρότζεκτ “Hamptons Greece”. Συνεχίζω να στηρίζω την ομάδα με όλη μου την καρδιά. Με τη σωστή υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, πιστεύω πραγματικά ότι η Καβάλα μπορεί να φτάσει στη Super League μέσα σε 2–3 χρόνια. Υπάρχει ταλέντο, πάθος, το μόνο που λείπει είναι η σωστή υποδομ ή και στήριξη».

Σε ερωτημα, τέλος, αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ιρανοκαναδος επενδυτής σχολίασε: «Απολύτως. Παρακολουθώ τόσο τη Super League όσο και τη Super League 2. Ωστόσο, η δομή της διοργάνωσης έχει σοβαρές αδυναμίες. Με μόνο 14 ομάδες και ένα σύστημα play off που ευνοεί τους ίδιους τους τέσσερις συλλόγους, περιορίζεται η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη. Ομάδες όπως ο Άρης ή η ΑΕΛ έχουν ελάχιστες πιθανότητες, αλλά ρεαλιστικά το σύστημα αυτό διασφαλίζει την κυριαρχία των παραδοσιακών “Big 4”. Δημιουργήθηκε από αυτούς… γι’ αυτούς. Πιστεύω ότι η λίγκα πρέπει να επεκταθεί σε τουλάχιστον 16 με 18 ομάδες και να καταργηθούν τα play off. Έτσι θα προκύψει περισσότερη δικαιοσύνη και ενδιαφέρον για όλους τους φιλάθλους.

Και όσον αφορά τις υποδομές, η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει παραδείγματα από χώρες όπως η Τουρκία ή, η Πολωνία, όπου κατασκευάζονται υπερσύγχρονα στάδια. Αυτές δεν είναι απλώς επενδύσεις στον αθλητισμό, είναι επενδύσεις στις τοπικές κοινωνίες. Για να ανθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το σύστημα πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους συλλόγους και όχι μόνο τους λίγους εκλεκτούς».