ΕΠΣ Έβρου: Κυπελλούχος η Αλεξανδρούπολη με MVP «Κυριγκόλ» κάνοντας το 3/3 κόντρα στον «πελάτη» της σε τελικούς και πολυνίκη Ορέστη Ορεστιάδας

Δίκαια κυπελλούχος Έβρου γισ την σεζόν 2024-25 αναδειχθηκε η Αλεξανδρούπολη FC επικρατώντας με 2-0 στο «Δημήτρης Μπακιρτζής» του Σουφλίου του Ορεστη Ορεστιάδας και κάντοντας πλέον το 3/3 απέναντι του, αφου και στους τρεις τελικούς που τον αντιμετώπισε, στεφθηκε κυπελλούχος.

Η ομάδα του Παύλου Καρατίδη έχοντας και κίνητρο κόντρα στους Ορεστιαδίτες, κόντρα στους οποίους έχασαν την παραμονή στην Γ’ Εθνική, μπήκε πολύ δυνατα και προηγήθηκε με 2-0 με πρωταγωνιστη και σκορερ τον Γιώργο Κυριζάκη, γνωστότερο ως… «Κυριγκόλ», που σημείωσε τέρματα στο 17′ και 29′ κόντρα στην ομάδα του Χρηστούδη που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο.

Στο β’ ημίχρονο πλην μια φάσης ο Ορεστης δεν μπόρεσε να απειλήσει την Αλεξανδρούπολη που για τρίτη φορά αναδείχθηκε κυπελλούχος Έβρου κλείνοντας όμορφα μια κακή και αποτυχημένη χρόνια μετά τον υποβιβασμό της. Από την άλλη ο Ορεστης φάνηκε πως άδειασε μετά την παραμονή του στην Γ’ Εθνική ώστόσο παραμένει ο πολυνίκης με 11 κατακτήσεις παρά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες τους κόντρα στους Αλεξανδρουπολίτες.

Αξιζει να σημειωθεί ότι μισά του δευτερου ημιχρόνου είχαμε μια σύρραξη μεταξυ παικτών, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Αριστοτέλης Κωστούλας να βγάλει κόκκινες κάρτες στους Τσιεγγελίδη του Ορεστη και Τόσκα της Αλεξανδρούπολης. Βοηθοί του Κωστούλα ήταν οι Τσελεπίδης και Σιδηρόπουλος, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Δαλής που μάλιστα τιμήθηκε από την ΕΠΣ Έβρου, αφου αυτός ήτανο τελευταίος του αγωνας καθώς κρεμάει την σφυρίχτρα του.

Ο αγωνας ηταν αφιερωμένος στη μνημη του πρώην προέδρου της Αναγέννησης Μεταξάδων Πασχάλη Πεχλεβανούδη. Την απονομή έκανε ο legend του 2004 Αγγελος Μπασινάς, που βρίσκεται αυτό το διήμερο στον Εβρο και το πρωι της Κυριακης θα λάβει μέρος σε Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου στο «Φωτης Κοσμας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC: Σοφουλης, Τόσκα, Ντέμπροβα, Κούκας (88′ Καλτσάς), Ντεμπά, Γκιουρτζιδης (73′ Πλαστουργός), Θεοδωρόπουλος, Πατσιώρας Κων, Κυριζάκης (83′ Βασιλτσής), Πατσιώρας Αγγ, Μουρατίδης
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Καράδαης, Αλεξακούδης (83′ Σκενδρος), Δημητριάδης (37′ Οτέμπερης), Πεταλωτης, Τσιεγκελιδης, Θεμελής, Παπουδης (70′ Ντουμανάκης), Ιωαννίδης (83′ Χρηστούδης), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος, Σταμπουλίδης (46′ Ανδρεάδης).