Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και επί χρόνια ανταποκρίτρια της τηλεόρασης του Alpha στη Θεσσαλονίκη, Σούζυ Καζαντζίδου, με την είδηση να σκορπά θλίψη στην δημοσιογραφική οικογένεια όλης της Βόρειας Ελλάδας.
Η Σούζυ Καζαντζίδου πάλεψε γενναία για χρόνια με τον καρκίνο. Ωστοσο αρκετοί δημοσιογράφοι δεν γνωριζαν για τον Γολγθά που ανέβαινε. Ακόμη και στα πιο δύσκολα, όταν η ασθένεια δοκίμαζε τις σωματικές της δυνάμεις, η Σούζυ δεν εγκατέλειψε ποτέ το ρεπορτάζ. Με θεραπείες, παρενέργειες και σωματική κόπωση, παρέμενε ενεργή, πιστή στην αγάπη της για τη δημοσιογραφία και στο χρέος της να υπηρετεί την αλήθεια. «Και εκατό ζωές, μόνο δημοσιογράφος θα ήθελα να ήμουν», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της — μια φράση που αποτυπώνει το ήθος και την αφοσίωση που τη διέκρινε.

Η γνωστή δημοσιογράφος υπηρέτησε για χρόνια το ρεπορτάζ, έχοντας καλύψει όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Δυναμική και «ευθύς τύπος», τα τελευταία χρόνια είχε τη θέση της προϊσταμένης του γραφείου του Alpha στη Θεσσαλονίκη, συντονίζοντας τη δημοσιογραφική κάλυψη της επικαιρότητας για το δελτίο ειδήσεων και τις εκπομπές του σταθμού. Στον συγκεκριμένο τηλεοπτικο σταθμό υπηρέτησε ως ανταποκρίτρια τις τελευταίες δυο δεκαετίες.
Η Σούζυ Καζαντζίδου ξεκίνησε την καριέρα της από το αθλητικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας, ενώ την δεκαετία του ’90 εκανε μέχρι και ποδοσφαιρικές μεταδόσεις σε ιδιωτικό τηλεοπιτκό κανάλι που ακόμα εκπέμπει στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οργώνοντας τα γήπεδα. Οταν είχε ρωτηθεί για απρόβλεπτα στις δημοσιογραφικές αποστολές, είχε απαντήσει: «Την εποχή του αθλητικού ρεπορτάζ κυρίως… ήταν λίγο επικίνδυνες οι αποστολές … οπαδισμός άλλης εποχής αλλά με διαχρονικές αντιδράσεις…. Φυγαδεύτηκα από αστυνομία όταν έγινα στόχος την ώρα που περιέγραφα ποδοσφαιρικό αγώνα από μια ομάδα οπαδών σε πόλη της περιφέρειας». Δεν είχε διευκρινίσει ποια πολη ήταν αυτή αλλά λέγεται ότι αφορούσε την Θράκη όπου συχνά ερχόταν εκείνα τα χρόνια για κάλυψη αγώνων.
Η κηδεία της Σούζυ Καζαντζίδου θα τελεστεί την Κυριακή στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τον τόπο καταγωγής της. Εκεί, στον γενέθλιο τόπο, θα την αποχαιρετήσουν οι δικοί της άνθρωποι, φίλοι και συνάδελφοι που είχαν την τύχη να συνεργαστούν και να συμπορευτούν μαζί της. Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Όχι μόνο στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά και στις καρδιές όλων όσων τη γνώρισαν. Η Σούζυ Καζαντζίδου έφυγε με τον ίδιο τρόπο που έζησε: με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και ανεξάντλητη αγάπη για τη ζωή και τη δημοσιογραφία.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΜΘ όπου αναφέρονται τα εξής:
Η δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί για την πρόωρη απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Γεννημένη το 1967 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική διαδρομή της από εφημερίδα «Εβδόμη«, το Studio 7 και το Center TV. Εργάστηκε κατόπιν σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (Europe one, Ωμέγα τηλεόραση, ΕΡΤ-3, ράδιο Θεσσαλονίκη). Από το 2002 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αρχικά ως ανταποκρίτρια και στη συνέχεια ως επικεφαλής του ανταποκριτικού γραφείου του στη Θεσσαλονίκη.
Η απώλειά της στερεί την δημοσιογραφία από μία αεικίνητη και μαχητική εκπρόσωπό της και γεμίζει θλίψη κάθε δημοσιογράφο που γνώρισε τη Σούζυ Καζαντζίδου ή συνεργάστηκε μαζί της.
Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 27/4/2025, στις 12.00, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.