Τις εντυπώσεις έχει κλέψει τις τελευταίες ημέρες στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης ο νεαρός Κομοτηναίος αθλητής, Σαράντης Τζελέπης, ο οποίος αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης Κ20 στο μηκος «πετώντας» με άλμα στα 7.46 μέτρα και βελτιώνοντας ξανά το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 που κατέχει ο ίδιος, ενώ αναδείχθηκε πέμπτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, αγωνιζόμενος με διάστρεμμα στον ίδιο τελικο με τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου.
Ο 17χρονος αθλητής του Κώστα Μπανιώτη είχε δείξει από τον περασμένο Ιανουάριο τις ικανότητές του, καθώς είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ πηδώντας στα 7.30μ. στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων «Vaggelis Kourkoutidis» της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής είχε σταθερές επιδόσεις και το περασμένο καλοκαίρι, που τον οδήγησαν στο υψηλότερο σκαλί των Βαλκανίων, δίνοντάς του επάξια τον τίτλο του «νέου Τεντόγλου». Ο προπονητής του, Κώστας Μπανιώτης, μιλάει στην «Μακεδονια» και την Ελενα Τσαλκατίδου σχετικά με τον νεαρό αθλητή, τις δυσκολίες αλλά και τους στόχους του από εδώ και πέρα.
«Δουλεύουμε μαζί τέσσερα χρόνια. Είχε ξεκινήσει να προπονείται με την Φανή την Λαμπροπούλου, η οποία έθεσε πολύ σωστές βάσεις, και όταν γύρισα εγώ στην πόλη μου, την Κομοτηνή, ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας», σχολιάζει ο βετεράνος πλέον αθλητής του ύψους και προσθέτει πως «ο Σαράντης δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι συνεπής σε αυτό που κάνει και μπορεί και κρατάει σε ένα καλό επίπεδο την προπόνηση».
Η καθημερινότητά του είναι δύσκολη και… γεμάτη. «Πηγαίνει το πρωί στο σχολείο, τελειώνει στις 2 και 2.30-5 έχει προπόνηση, στις 5 πάει φροντιστήριο και επιστρέφει πλέον το βράδυ στο σπίτι. Σίγουρα, είναι δύσκολη η καθημερινότητά του, αλλά έχει θέληση», υπογραμμίζει ο προπονητής του.
Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε ο 17χρονος να είναι ο «νέος Τεντόγλου», όπως τον βάφτισε το ThrakiSportS και πλεον πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει, ο ίδιος δηλώνει: «Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τον νέο Τεντόγλου. Σίγουρα ο Μίλτος δίνει δύναμη σε αυτά τα παιδιά να θέτουν υψηλούς στόχους και αποτελεί πρότυπό τους. Ο Σαράντης είναι 17 χρονών και συνεπώς έχει ζήσει από μικρό παιδί όλη αυτή την κυριαρχία του Τεντόγλου» .
Προσθέτει ο Μπανιώτης αναφορικά με την επιτυχία του: «Είναι πολύ μεγάλη εάν αναλογιστεί κανείς ότι πήγε στη Σόφια να αγωνιστεί όντας μία ηλικιακή κατηγορία κάτω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επόμενός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ο Σαράντης για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην κατηγορία Κ20».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη επιτυχία ήρθε στη Κομοτηνή και τον σύλλογο του Σαράντη, την Ολυμπιάδα, παρ’ ότι το Πανθρακικό Στάδιο είναι υπό ανάπλαση εδώ και τέσσερα χρόνια.
«Ο Σαράντης προπονείται σε ένα μικρό κλειστό προπονητήριο στα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, καθώς το στάδιό μας εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει ταρτάν. Είμαστε στη φάση που περιμένουμε να παραδοθεί, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, αφού η παράδοσή του πηγαίνει από φθινόπωρο σε άνοιξη και πάλι τα ίδια. Ελπίζουμε αυτήν την άνοιξη να υπάρξουν εξελίξεις, γιατί η παράδοση του γηπέδου θα είναι σημαντική όχι μόνο για τον Σαράντη, αλλά για όλους τους αθλητές της Κομοτηνής, καθώς αποτελεί πυρήνα αθλητισμού», καταλήγει ο Μπανιώτης.