Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Με… 11άδα, πολλές αξιώσεις και μια σημαντική απουσία «κατεβαίνει» η Θράκη στο ΣΕΦ για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της σεζόν

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και ταξιδεύουν στην Αθήνα συνολικά 11 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία της Θράκης, προκειμένου να ριχτούν στη μάχη των μεταλλίων.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η παρουσία της Δήμητρας Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, η οποία θα τρέξει στα 60 μέτρα και έχει ξεκάθαρο στόχο ναανέβει σε όσο το δυνατόν ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Βελιγράδι με ατομικό ρεκόρ (7.33). Η αθλήτρια του Χρήστου Τσιπουρίδη δείχνει φέτος μεγάλη σταθερότητα και θέλει μία καλή κούρσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ώστε να κλείσει εισιτήριο (και) για το Ευρωπαϊκό του Άπελντορν, τον Μάρτιο.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα αγωνιστεί ο Βασίλης Παμαργαρίτης, επίσης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Οι γρήγορες φετινές υου κούρσες, με αποκορύφωμα το 6.80 στην τελευταία του εμφάνιση μια εβδομάδα πριν στους Αμπελόκηπους και η σταθερή του βελτίωση μέσα στην σεζόν δείχνουν ότι ο σπρίντερ του Ροδοπίτικου συλλόγου θα είναι σε θέση να κυνηγήσει κάτι ακόμα καλύτερο και (γιατί όχι;) να διεκδικήσει ακόμα και μετάλλιο στην κούρσα της μιας ανάσας.

Ενδιαφέρον ακόμα παρουσιάζει η παρουσία του Σαράντη Τζελέπη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που έχει δηλωθεί και θα λάβει μέρος στο Άλμα εις Μήκος – δηλαδή θα έχει αντίπαλο τον… Μίλτο Τεντόγλου. Ο Κομοτηναίος Αθλητής έχει ήδη σημειώσει τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18 στην σεζόν του κλειστού στίβου που διανύουμε, ενώ προέρχεται από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Βαλκανικούς Αγώνες Κ20 στην Σόφια και επιδιώκει να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό σε επίπεδο ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχοντας στόχο ένα νέο ρεκόρ.

Σημαντική απώλεια αντίθετα ια είναι αυτή του Γιώργου Ματζαρίδη του Πολυνίκη Ορεστιάδας, ο οποίος είχε δηλωθεί τόσο στα 800 όσο και στα 1.500 μέτρα αλλά είναι ένας από τους άτυχους της φετινής διοργάνωσης. Μεταλλιούχος και τις τρεις προηγούμενες χρονιές ο Ορεστιαδίτης πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, θα ήταν μία από τις ελπίδες της Θράκης για διάκριση και φέτος, δυστυχώς όμως δεν θα συμμετάσχει λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Συνολικά από τους συλλόγους της Θράκης έχουν δηλωθεί στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως προκύπτει από τις λίστες που ανακοινωσε επισήμως ο ΣΕΓΑΣ και έψαξε ο συνεργάτης του ThrakiSportS Ζήσης Βοσνακίδης, 12 αθλητές και αθλήτριες – μένουν όμως 11 αν αφαιρέσουμε τον Ματζαρίδη. Αναλυτικά οι θρακιώτικες συμμετοχές (σε παρένθεση ο σύλλογος κάθε αθλητή και το αγώνισμα στα οποία έχει δηλωθεί):

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Δήμητρα Τσουκαλά (Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής / 60μ)
Γιώργος Ματζαρίδης (Πολυνίκης Ν. Ορεστιάδας / 800μ -1.500μ)
Σαράντης Τζελέπης (ΠΜΣ Ολυμπιάδα Κομοτηνής / Άλμα εις μήκος )
Βασίλης Παπαμαργαρίτης ( Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής / 60μ)
Παναγιώτης Κεσκινίδης (Πολυνίκης Ν. Ορεστιάδας / 200μ)
Αλεξία Παπαβασιλείου (Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής / 200μ-400μ)
Σοφία – Αγγελική Χατζηπαναγιωτίδου (Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής / Άλμα εις ύψος – πένταθλο)
Αλεξάνδρα Γκουλιούδη (Πας Πρωτέας Αλεξανδρούπολης / Άλμα εις ύψος)
Βασίλης Τερζίδης (Πολυνίκης Ν. Ορεστιάδας / Άλμα εις μήκος)
Ιωάννης Βαρβίας (Πας Πρωταθλητών Κομοτηνής /Άλμα εις ύψος)
Στέλλα Ορφανίδη (Αποφκα Ξάνθης / 200μ)
Δημήτρης Ρούμπος (Πας Πρωτέας Αλεξανδρούπολης / Τριπλούν)