Super League: Η ανάλυση της αγωνιστικής από τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα σχόλια για Μάνταλο, Σιώπη και Λουτσέσκου

Ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ διαχειρίστηκε την τελευταία φάση του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο και έφτασε στο νικητήριο γκολ αποτέλεσε αντικείμενο ανάλυσης από τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, μιλώντας στην εκπομπή του Monday FC της NOVA, στάθηκε στη συνοχή και την ηρεμία που παρουσίασε η ομάδα, αποδίδοντάς τη στη δουλειά και τη νοοτροπία που έχει μεταδώσει ο Ματίας Αλμέιδα. Παράλληλα, ο Ντέμης  σχολίασε τις νίκες του Παναθηναϊκού και τoυ ΠΑΟΚ.

Αρχικά σχολιάζοντας τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου, τόνισε: «Μου άρεσε η ΑΕΚ. Ο Ελίασον έχει δώσει πολλά. Όσο τον βλέπω να παίζει λέω… που ήταν δύο μήνες! Έκανε φάσεις, σέντρες, σημείωσε ένα απίστευτο γκολ. Ειδικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν πολύ επιθετική, έκανε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Η ΑΕΚ πριν ένα μήνα δεν θα έβαζε αυτό το γκολ (σ.σ. του Μάνταλου). Θα έκανε άλλες πέντε σέντρες στα τυφλά γιατί μετά το 85′ αρχίζουμε και παίζουμε και λίγο στην τύχη. Στο τελευταίο λεπτό παίζει τόσο ήρεμα και σωστά με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και βάζει ένα γκολ σαν σε “προπόνηση” που έχει να κάνει με την ψυχραιμία και με την ηρεμία και αυτό έρχεται από τον πάγκο. Πριν από ένα μήνα ο Ρότα ή ο Κοϊτά θα έκαναν σέντρα».

Έπειτα αναφερόμενος στον Ματίας Αλμέιδα, υπογράμμισε: «Άφησε ελευθερία μπροστά ο Αλμέιδα και μπέρδευαν τον αντίπαλο. Ο Λιούμπισιτς περίμενε στο πρώτο μέρος ως φορ περισσότερο από τον Λαμέλα. Ήταν κινητική η ΑΕΚ. Έπαιρνε γρήγορα την μπάλα και δημιούργησε φάσεις. Υπήρχε κάτι προβληματικό που τον τελευταίο μήνα δεν υπάρχει. Κάτι δεν αισθανόταν καλά ο προπονητής και αυτό το βλέπαμε και στην ομάδα. Τόσους μήνες βλέπαμε τον Αλμέιδα να κάθεται αμίλητος και να μην χαμογελάει ποτέ στον πάγκο είτε βάζαμε γκολ, είτε δεχόμασταν, ήταν ανέκφραστος. Και στα τελευταία παιχνίδια συμμετέχει, δίνει οδηγίες, είναι πιο… ζωντανός. Κάτι είχε και λύθηκε τουλάχιστον προς το παρόν. Κοουτσάρει καλύτερα. Λείπει ο Λιβάι. Δεδομένα. Αν μπορεί να καλύψει το κενό, ναι, μπορεί. Έχει παίκτες. Αν μου πεις τι προτιμώ, Πιερό ή Μαρσιάλ, θα σου πω Πιερό. Ο Μαρσιάλ παίρνει την μπάλα και θέλει χώρο. Αν παίξει ο Μαρσιάλ εκεί θα παίξει όπως ο Λαμέλα, δεν θα κάτσει να βάλει πλάτη τον αντίπαλο ο Μαρσιάλ».

Τέλος, τόνισε για τον Πέτρο Μάνταλο που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων: «Ο Μάνταλος πολλές φορές όταν δυσκολεύεται η ΑΕΚ να σπάσει την άμυνα, θα βγάλει την κάθετη. Πάντα όταν μπαίνει ο Μάνταλος είναι σημαντικός, ειδικά στα δύσκολα. Και είναι κάθε χρόνο πιο ήρεμος».

Οσον αφορά την νίκη του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το Βόλο και δίκαια κέρδισε. Τρομερός ο Τσέριν, είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Ο Σιώπης έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Κρατάω το ότι ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη ματς έχει πολλές τελικές. Μέχρι πριν κάποια ματς δεν έκανε πολλές τελικές. Τώρα έκανε 18, παράγει περισσότερο επιθετικό ποδόσφαιρο. Μπορούσε να πάρει και πιο εύκολα το παιχνίδι, άσχετα που για λίγο αγχώθηκε μετά το γκολ που δέχθηκε. Δεν έπρεπε να μείνει τόσο μόνος ο Χουάνπι στο γκολ που πέτυχε αλλά θα συμβεί και αυτό. Ήταν ωραίο όμως το γκολ του».

Αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ταλέντο, έχει καλό προπονητή και αν παίζει ήρεμα και αφοσιωθεί μόνο στο δικό του παιχνίδι μπορεί να διεκδικήσει και τον τίτλο παρά το -8 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή από την κορυφή. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση απ΄ όλους στην ομάδα. Αν ο ΠΑΟΚ ασχοληθεί μόνο με την ομάδα του και με τίποτα άλλο, τότε μπορεί να κάνει την ανατροπή, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Όταν ασχολείσαι με άλλα, το μυαλό σου φεύγει και απομακρύνεσαι από τον στόχο σου».