Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο: Πρεμιέρα στην Αλεξανδρούπολη με ματσάρα Ισπανία – ΗΠΑ και την Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ουγγαρία

Ξεκινά την Τρίτη στο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζακης» το Παγκόσμιο Κύπελλο Υδατοσφαίρισης Γυναικών με την Εθνική Ομάδα να αντιμετωπίζει στις 19:00 την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Ουγγαρία.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι με τον άλλο αγώνα στον όμιλο της Εθνικής που φέρνει μάλιστα αντιμέτωπες τις δυο ομάδες που κατέκτησαν τα τελευταία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγωνες: την ολυμπιονίκη πέρυσι στο Παρίσι Ισπανία με τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χρυσό στο Τόκιο το 2021, το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 αλλά και στο Λονδίνο το 2012.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο Γυναικών είναι ίσως η σημαντικότερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Εβρου και μια από τις πιο σημαντικές συνολικά στην Θράκη. Ηδη από το Σαββατοκυριακο βρίσκονται στην περιοχή οκτώ από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξυ τους σε ένα γεμάτο πρόγραμμα ως την Κυριακή.

Τα εισιτήρια είναι σε προσιτές τιμές (μόλις 5 ευρώ ο καθε αγωνας, 20 ευρώ για πακέτο για όλη την διοργάνωση) ενώ όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, λόγω της παρουσίας ομάδων όπως οι ΗΠΑ αλλά και το Ισραηλ, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με ελέγχους να γίνονται ακόμα και στις τσάντες των θεατών που θα προσέρχονται στο γήπεδο.

Ολοι οι αγωνες θα διεξάγονται καθημερινά στις 3μμ-5μμ-7μμ-9μμ με τους αγώνες της ελληνικής μας ομάδας στην προσιτή ζώνη των 7μμ. Τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει από την Eurovision TV αλλά όχι και από την ΕΡΤ ή κάποιο επίγειο ελληνικό ιδιωτικό κανάλι.

Οι οκτώ εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση έχουν χωριστεί μετά από κλήρωση σε δυο ομίλους:
Α’ Όμιλος: Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ουγγαρία
Β’ Όμιλος: Ολλανδία, Αυστραλία, Ισραήλ, Ιταλία
Οι πρώτες έξι της κατάταξης θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την τελική φάση (Super Final) που θα διεξαχθεί πριν το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πλαισιωθούν από τις Κίνα και Ιαπωνία, τις δύο ομάδες που προέκυψαν από το αντίστοιχο τουρνουά της Β’ Κατηγορίας.

Οι 15 παίκτριες που έχει καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χάρης Παυλίδης για να λάβουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για την διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής:: Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακας), Ελευθερία Πλευρίτου (αρχηγός), Φωτεινή Τριχά, Έλενα Ελληνιάδη. Αθηνά Γιαννοπούλου, Στεφανία Σάντα, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Σιούτη, Βάσω Πλευρίτου, Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Αλεξία Τζούρκα (τερματοφύλακας), Έφη Κατσιμπρή, Φοίβη Αγγελίδη.

Την ομάδα συνοδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο συνεργάτης του Αντώνης Βλοντάκης, η φυσικοθεραπευτής Ναταλία Σκαρπέτη, η αναλύτρια video, Ekaterina Tankeeva, και ο έφορος Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Γρηγόρης Δέδες ως αρχηγός αποστολής. Στην διοργάνωση αυτη θα εφαρμοστουν για πρώτη φορά και οι νέοι κανονισμοί που ψήφισε η Παγκοσμια Ομοσπονδία Υγρου Στιβου.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τρίτη 14 Ιανουαρίου
Ωρα 15.00 ΗΠΑ – Ισπανία
Ωρα 17.00 Ισραήλ – Ιταλία
Ωρα 19.00 Ελλάδα – Ουγγαρία
Ωρα 21.00 Ολλανδία Αυστραλία

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου
Ωρα 15.00 ΗΠΑ – Ουγγαρία
Ωρα 17.00 Ιταλία – Ολλανδία
Ωρα 19.00 Ισπανία – Ελλάδα
Ωρα 21.00 Αυστραλία – Ισραήλ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
Ωρα 15.00 Ισπανία – Ουγγαρία
Ωρα 17.00 Ολλανδία – Ισραήλ
Ωρα 19.00 Ελλάδα – ΗΠΑ
Ωρα 21.00 Ιταλία – Αυστραλία

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Ωρα 15.00 3A VS 4B
Ωρα 17.00 3B VS 4A
Ωρα 19.00 1A VS 2B
Ωρα 21.00 1B VS 2A

Σάββατο 18 Ιανουαρίου
Ωρα 15:00 4A VS 4B
Ωρα 17:00 3A VS 3B
Ωρα 19:00 2A VS 2B
Ωρα 21:00 1A VS 1B

Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Ωρα 15:00 3A VS 4A
Ωρα 17:00 3B VS 4B
Ωρα 19:00 1A VS 2A
Ωρα 21:00 1B VS 2B