Super League: Καρδιοχτύπησε αλλά πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό στο ντεμπούτο Θυμιάνη κόντρα στην πρώην ομάδα του

Μπορεί να αγχώθηκε αλλά μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά υπέταξε με 3-2 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα για την 1η αγωνιστική της Super League παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και είδε τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν ξανά στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα του Γρηγορίου προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Σαλαζάρ και εκτέλεσε ο Μπετανκόρ στο 31′ με τους γηπεδούχους να γυρίζουν το παιχνίδι πριν το ημίχρονο με το πέναλτι του Σβαμπ στο 35′ και το σουτ του Οζντόεφ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Σαλαζάρ στο 49′ όμως ο Σβαμπ, ξανά από το σημείο του πέναλτι, έδωσε τη λύση για την ομάδα του Λουτσέσκου στο 61′.

Nτεμπούτο με τον ΠΑΟΚΚ έκανε ο πρώην μέσος του ΑΟΞ Κώστας Θυμιάνης, ο οποίος πέρασε στη θέση του εις διπλούν σκόρερ Σβαμπ στο φινάλε της αναμέτρησης, κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον συγκεντρώνονται στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς (22/8, 20:30) για τα playoffs του Europa League.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (88′ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέρκστρομ, Χαντάκιας (62′ Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος (80′ Περούτσι), Λιάσος (80′ Καπτούμ), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (13′ Μασκανάκης, 80′ Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ.