Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιούνται στην Βουλιαγμένη οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην ΕΠΟ με τον Μάκη Γκαγκάση να αναλαμβάνει νέος πρόεδρος.
Ο μέχρι πρότινος προεδρος του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τα βήματά του στο παραγοντικό ποδόσφαιρο τα χρόνια που σπούδαζε Νομική στην Κομοτηνή και ήταν πρόεδρος ο πατέρας του Βασίλης στην ΕΠΟ, ήδη έχει πιάσει δουλειά και είναι γνωστό ότι η πρώτη του κίνηση είχε να κάνει με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, όπου έλαβε την απόφαση να διαδεχθεί τον Γκουστάβο Πογιέτ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέχρι πριν ένα εξάμηνο προπονητής του Παναθηναϊκού.
Το ThrakiSportS έχει γράψει ότι μια άλλη απόφαση που έχει ήδη ληφθεί είναι να τερματιστεί η συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα και τον έχοντα καταγωγή από τον Βόρειο Έβρο και παρελθόν στην Ξάνθη Κώστα Κωνσταντινίδη, οι οποίοι κατείχαν τις θέσεις του τιμ μάνατζερ της Εθνική Ανδρών και του διευθυντή όλων των Εθνικών Ομάδων, αντίστοιχα.
Για τις θέσεις αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται, στην ίδια ακριβώς λογική, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και τις τελευταίες ώρες έντονα ακούγεται ένα σενάριο που θέλει τον Βασίλη Τοροσίδη να αναλαμβάνει κομβικό παραγοντικό ρόλο στην Εθνική Ομάδα.
Ο «Τόρο» έχει τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι ένας από τους μόλις έξι ποδοσφαιριστές με τριψήφιο αριθμό εμφανίσεων με την Εθνική, γνωρίζει καλά τους παίκτες της αφού δεν πάει πολύς καιρός που κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά και το πως να διαχειριστεί τα αποδυτήρια.
Επιπλέον, έτσι κι αλλιώς μοιράζεται λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων τον χρόνο του μεταξυ Ξάνθης και ευρύτερης περιοχής πέριξ της Αθήνας, οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα ο τόπος κατοικίας, ειδικά με δεδομένο ότι δεν απαιτείται καθημερινή παρουσία για την διαχειριση αυτου του πόστου.
Κυρίως όμως, έχει αποδείξει ότι αγαπά την Εθνική Ομάδα, αλλά συνιστά και ένα πρόσωπο κοινης αποδοχής στην συμμαχία Σαββίδη-Μαρινάκη που υπάρχει την δεδομένη χρονική στιγμή στην Ομοσπονδία. Αλλωστε είχε αντίστοιχο πόστο στον Ολυμπιακό για δυο χρόνια, αφότου σταμάτησε από την ενεργό δράση.
Λέγεται ότι παράγοντας από την Θράκη έριξε την ιδέα στον Μάκη Γκαγκάτση και αυτός με τη σειρά του, στο πλαίσιο και ορισμένων ανοιγμάτων που θέλει να κάνει στην πλευρά Μαρινάκη, έχει αρχίσει ήδη να συζητά σοβαρά την συγκεκριμένη προοπτική. Τα σενάρια φούντωσαν και από την παρουσια του «Τορο» στην Θεσσαλονίκη πριν τρεις μέρες, χωρίς απαραίτητα το γεγονός ότι εθεάθη από δημοσιογραφικούς παράγοντες στη συμπρωτεύουσα να συνδέεεται με φημολογούμενες συναντήσεις.
Οπως έχει προαναφερθεί απο το ThrakiSportS, η πολυϊδιοκτησία είναι το θέμα που κάνει τζιζ στη νέα τάξη πραγματών στην ΕΠΟ. Από αυτήν την διαμάχη την πλήρωσε η Ξάνθη. Και μιας και φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος και κυρίως βούληση για να διορθωθεί η κατάσταση απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης, ίσως είναι μια κίνηση εν μέρει αποατάστασης της αδικίας η πρόσληψη ενός Ξανθιώτη σε κομβικό ρόλο στην Εθνική, ο οποίος βρεθηκε όσο λίγοι σε δύσκολη θέση εκείνους τους μήνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα δικαστήρια αναμεσα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη…