Στο νέο «υπουργικό συμβούλιο» της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης – Αποχωρεί ο Μάνος Γαβριηλίδης

Δέκα πρόεδροι ποδοσφαιρικών Ενώσεων θα βρεθούν στο πλευρό του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, μετά τις εκλογές της ΕΠΟ ως μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί.

«Κανονικά θα έπρεπε να είναι εννιά αλλά από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας η Ένωση διαιτητών, η θέση της θα συμπληρωθεί από πρόεδρο άλλης Ένωσης», επισημαίνει το monobala. Μια εξέλιξη που δείχνει να κλειδώνει την παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαριινάκη στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

Την Πελοπόννησο θα εκπροσωπήσουν ο Παναγιώτης Καρράς (Λακωνίας), ο Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας) και η Βίκη Δημητρακολοπούλου-Κουλούρη (Ηλείας), διότι εκ του καταστατικού προβλέπεται στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή να υπάρχει ένα πρόσωπο γένους θηλυκού. Από τη νησιωτική Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Νίκος Τζώρτζογλου (Ηρακλείου). Από τη Δυτική Ελλάδα ο Κώστας Βρακάς (Ηπείρου). Από την κεντρική ο Δημήτρης Μπουλχαριώτης (Λάρισας).

Οι υπόλοιποι είναι βόρεια Ελλάδα. Ο λόγος για τον Αστέριο Τόκα (Πιερίας), τον Σταύρο Σαρηγιαννίδη (Χαλκιδικής), τον Γιώργο Χατζησαρόγλου (Δράμας), τον Δ. Κουπτσίδη ( Γρεβενών) και όπως προαναφέρθηκε, τον Παντελή Χατζημαρινάκη (Έβρου).

Βέβαια όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αναφέρονται 11 και όχι 10 ονόματα, αλλά 11 είναι και εκείνοι που εκλέγονται. Συνεπώς, εκτος απροοπτου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Έβρου και την εκλογή του, αφού τελεί της εμπιστοσύνης Γκαγκάτση.

Υποψηφιότητα έχει καταθέσει και νυν Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Α. Αντωνίου, όμως ενδέχεται να απορριφθεί επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του και υπάρχει ο εκ του νόμου σχετικός ηλικιακός περιορισμός για το «εκλέγεσθαι» στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Βέβαια αυτός ο νομος ήδη έχει αρχισει να καταπίπτει στα δικαστηρια ως αντισυνταγματικός. Αν εγκριθει η υποψηφιότητα του, τότε ένας με δύο από τους προααφερθεντες θα μεινει εκτος, οπότε τότε θα υπάρξει μια μικρή αγωνία.

Πάντως ο προεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης που ειναι μέλος στην υπάρχουσα ΕΕ υπό τον Μπαλτακο, αποχωρεί οικειοθελώς, όπως λένε οι πηγές, καθώς δεν κατέθεσε καν υποψηφιότητα

Από εκει και πέρα, τρεις θα είναι οι εκπρόσωποι της Super League, θέσεις τις οποίες θα διεκδικήσουν οι Κ. Κυριάκος (ΠΑΟΚ), Κ. Καραπαπάς ή Π. Αγραφιώτης (Ολυμπιακός) και Αχ. Μπέος (Βόλος).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέτρος Μαρτσούκος καταλαμβάνουν αυτοδικαίως θέση στην νέα ΕΕ της ΕΠΟ γιατί είναι πρόεδροι στη Super League 1 και 2, αντίστοιχα.

Από εκει και πέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του monobala, μόλις εννέα είναι οι επονομαζόμενες «ορφανές» Ενώσεις της ΕΠΟ. Αυτές, δηλαδή, που παρά την κατακρήμνιση και διάλυση της «παράταξης της ΑΕΚ» δεν άλλαξαν στρατόπεδο. Είτε γιατί δεν ήθελαν,  είτε γιατί δεν τις ήθελαν.

Πρόκειται για τις ΕΠΣ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Καρδίτσας, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Ζακύνθου και Φθιώτιδας. Οι πρόεδροι των Ενώσεων αυτών γνωρίζουν ότι μετά την αποχώρηση Μελισσανίδη η ΑΕΚ δεν θα είναι ξανά το ίδιο ισχυρή και ότι για τα επόμενα χρόνια στην ΕΠΟ και στο χώρο των ΕΠΣ ο «μεγάλος παίκτης» θα είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ στο «παιχνίδι» θα βρίσκεται και ο  Ολυμπιακός.

Οι επιλογές τους θα είναι είτε να ενταχθούν σε κάποιο «άρμα», ή να μείνουν απομονωμένες και στην αντιπολίτευση, όπως ήταν για πολλά χρόνια, για παράδειγμα, η ΕΠΣ Ηλείας. Οσο για τις τρεις ΕΠΣ της Θράκης, όπως και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, έχουν ταυτιστεί με το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ πλέον…