Το διαφαινόμενο «τέλος» του Ιπποκράτη, οι ευθύνες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και η «ανεύθυνη» ΕΠΣ Εβρου

Την αντίδραση παραγόντων του Ιπποκράτη προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSpotS στις αρχές της εβδομάδας για την διαφαινόμενη αναστολή λειτουργίας της ομάδας. Όμως, αντί να υπάρξει αντίδραση στην κατεύθυνση να γιγαντωθεί η γνωστοποίηση του προβλήματος, μπας και βρεθεί λύση, η αντίδραση είχε να κάνει με το… να μην αποδοθούν ευθύνες στην διοίκηση της ΕΠΣ.

Με ένα ευγενικό μήνυμα ο Κώστας Θεοδοσόπουλος, παράγοντας από δύο δεκαετίες στην ομάδα του Ιπποκράτη, έσπευσε να σχολιάσει: «Αγαπημένο μου ThrakiSportS, να σας ενημερώσω έτσι απλά μετά από 20 χρόνια σαν παράγοντας στην ομάδα του ΑΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ότι για την κατάσταση της ομάδας η μόνη ίσως που δεν φερει καμμία ευθύνη περί αυτού είναι η ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα μέλη του ΔΣ με επικεφαλής τον κ Μεντιζη Χριστόδουλο αλλοι είναι οι υπεύθυνοι που δεν θέλω να κατονομάσω αυτή τη στιγμή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και παρθουν οι αποφάσεις αυτάεχω να πω και σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση σας προς την ομάδα μας !!!!!!!».

Με λιγότερο ευγενικό τρόπο, ο πρόεδρος Χριστόδουλος Μεντίζης ανέφερε: «Διαφωνώ κάθετα με το ρεπορτάζ….αναφέρεστε σε πράγματα ανυπόστατα, που ποτέ δεν τέθηκαν από την Διοίκηση του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ,ειδικά στην αναφορά σας για την ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ. Το κείμενο σας είναι λάθος και με μονοσήμαντα συμπεράσματα που αυτοβούλως θέσατε στο κείμενο σας. Στην δική μας δημόσια τοποθέτηση δεν έχουμε κάνει τέτοιου είδους αναφορές….περιμένω να ζητήσετε συγνώμη…αυτού του είδους η ειδησιογραφία δεν συνάδει με το ήθος της Διοίκησης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. Παρακαλώ ανακαλέστε….!!!».

Και από τις δύο αντιδράσεις (που οφείλει προφανως βάσει δεοντολογίας να παρουσιάσει το ThrakiSportS καθώς αφορούν προγενέστερη δική μας ανάρτηση), πρατηρείται μια σπουδή πρωτίστως να μην αποδοθεί η παραμικρή ευθυνη στην ΕΠΣ Έβρου αλλά και γενικά, να μην αποδοθούν ευθυνες «μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικαίες και να παρθούν οι αποφάσεις». Οχι να πιεστούν καταστάσεις προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως τον Δήμο Αλεξανδρούπολης όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αλλά και την ΕΠΣ, ενδεχομένως και τη διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που κακώς δεν αναφέρθηκε, ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσει να συνεχίσει η ομάδα.

Για να μιλήσουμε με ιατρικούς όρους, μιας και μιλάμε για την ομάδα των γιατρών, έχουμε τον ασθενή στην εντατική, χρειάζεται αίμα αλλά δεν κάνουμε έκκληση για άιμα, δεν πιέζουμε με κάθε τρόπο να βρεθούν φιάλες, απλά περιμένουμε να πεθάνει ο ασθενής και (οτ)αν έρθει το τέλος, τότε και μόνο τότε θα αναζητήσουμε τους υπευθύνους για τον θάνατό του. Τότε όμως θα είναι αργά, δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην ζωή.

Για να λήξει το ζήτημα (με την ευχή να μην λήξει βέβαια αρνητικά για την ομάδα), μεγαλύτερα και μικρότερα μερίδια ευθύνης έχουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και φυσικά του ThrakiSportS, που δεν αναδείξαμε τα όποια ζητήματα υπήρχαν στην έκταση που έπρεπε και πιο πριν, ώστε να αναζητηθούν πιο έγκαιρα λύσεις. Και φυσικά, οπως προκυπτει από το ρεπορτάζ μας, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνης υπάρχει στον Δημο Αλεξανδρούπολης και ας αποφεύγουν με τις τοποθετήσεις τους στο ThrakiSportS να το θίξουν οι διοικούντες τον Ιπποκράτη.

Το θέμα είναι τωρα τι γίνεται. Ακουγεται γα παράδειγμα ως πρόταση, το γήπεδο έστω προσωρινά να ονομαστεί «ενωσιακό», να φιλοξενεί τις ομάδες της ΕΠΣ Έβρου και έτσι να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να ποτιστεί. Εκεί έρχεται και η βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει η διοικηση της ΕΠΣ, που έχει καλές σχέσεις και με τον Δημο Αλεξανδρούπολης και με την νέα διοικηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Φυσικά και η διοικηση της ΕΠΣ είναι αυτή που ΔΕΝ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για μια πιθανή αναστολή λειτουργίας της ομάδας του Ιπποκράτη, που πριν δυο χρόνια μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ισως να έχει και το μικρότερο. Αλλά εξ’ ορισμού, ως διοργανώτρια και υπέρατη αρχή των δρωμένων στο τοπικό ποδόσφαιρο, μια αντικειμενική ευθύνη δεν μπορεί να μην έχει και για τον Ιπποκράτη και για την κάθε ομάδα που βρίσκεται υπό την ομπρέλα της.

Το ερώτημα είναι, για ποιον λόγο οι ιθύνοντες του Ιπποκράτη αισθάνθηκαν την ανάγκη αντί να επικοινωνήσουν το υπαρκτο πρόβλημα της πιθανής διάλυσης της ιστορικής ομάδας τους, να φροντίσουν από τώρα με τα μηνύματά τους να βγάλουν «λάδι» την ΕΠΣ στην περίπτωση που γίνει πράξη το απευκταίο συνάριο, απαιτώντας μάλιστα από το ThrakiSportS να… ζητήσει συγνώμη για το δημοσίευμά του και επισημαίνοντας ότι «αυτού του είδους η ειδησιογραφία δεν συνάδει με το ήθος της Διοίκησης του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Το ThrakiSportS δεν είναι Γραφείο Τύπου του Ιπποκράτη και κανενός Ιπποκράτη. Ούτε περιορίζει τις αναρτήσεις και τα όποια ρεπορτάζ του, στις ανακοινώσεις των ομάδων. Και προφανως μπορεί να κάνει και λάθη, που είναι έτοιμο με θάρρος να αποδεχθεί και φυσικά να ζητήσει συγνώμη, αν άδικα έχει θιγει κάποιος από αυτά. Αλλά δεν δέχεται υποδείξεις στο πως θα ασκεί δημοσιογραφία.

Και εφόσον το σενάριο της διάλυσης του Ιπποκράτη είναι πραγματικό, με βάση την ίδια την ανακοινωση της διοικησής του, επειδη η απώλεια της κάθε ομάδας στην ακριτική περιοχή μας είναι μεγάλο πλήγμα, εμείς θα κάνουμε τα ρεπορτάζ μας και φυσικά θα περιμένουμε από την διοικηση του Ιπποκράτη ονόματα και διευθυνσεις για τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Και θα είμαστε εδώ να τα αναδείξουμε, μπας και προλάβουμε το «τέλος».

Δεν είμαστε της λογικής «η νεκροψία θα δείξει». Γιατί αν «πεθάνει ο ασθενής», θα είναι αργά. Πολύ αργά – και τότε η ευθύνη θα βαρυνει πρωτίστως εκείνον που τις κρίσιμες ώρες δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει τα χειρότερα, ενώ υπήρχε αυτή η δυνατότητα…