Βρέθηκαν σε τρεις μέρες 25.000 ευρώ και προχωρά άμεσα στην προσφυγή στο CAS ο ΑΟΞ – Επιστρέφει από τον Οκτώβρη στο γήπεδό του! Οι ειδήσεις της ΓΣ του ΑΟΞ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο πέταλο της εξέδρας του γηπέδου του ΑΟΞ η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του σωματείου, παρουσία άνω των 50 μελών του που αψήφισαν το Euro και ενημερώθηκαν από την διοικηση Ψωμά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Η σημαντική είδηση είναι ότι ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει ο ΑΟΞ άμεσα σε προσφυγή στο CAS για την υπόθεση Βασίλιεφ, το χρέος στον Βούλγαρο παίχτη που δημιουργήθηκε επί διοικησης Μπιλ Πάπας και από την FIFA μεταφέρθηκε στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μέσα σε τρεις ημέρες έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθει το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 25.000 ευρώ που απαιτείται για την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστηριο της Λωζάννης.

Ο Κωνσταντίνος Ψωμάς, με την ιδιότητα του νομικού που μάλιστα έχει επί χρόνια εργαστεί στο γραφείο του πρωην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, που είναι εν ενεργεία δικαστής του CAS, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η προσφυγή θα στεφθεί από επιτυχία. «Αν δεν στεφθεί, θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου και θα πάρει η μπάλα δεκάδες ιστορικά σωματεία σε όλη την χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά και δεν έχει άδικο, με την διαφορά ότι ο ΑΟΞ είναι η πρώτη ομάδα στην οποία μπήκε αυτο το BAN από την FIFA για το χρέος της ΠΑΕ.

Αξιζει να αναφερθει πό την διοικηση του ΑΟΞ εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα δικαιωθουν στο CAS και εφόσον αυτο συμβει αφενος θα αρθει το BAN και το χρέος των 230.000 ευρω, αφετερου θα δοθουν πισω τα χρηματα της προσφυγης και ενδεχομενως ο ΑΟΞ θα αποζημιωθει, αρα θα βγάλει και κέρδος, με δεδομενο οτι δεν θα εχει εξοδα και ως προς το καθαρά δικηγορίστικο κομματι, αφου την ομάδα θα εκπροσωπήσουν οι δικηγοροι διοικουντες της.

Σε σχέση με το BAN, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει κανένα προβλημα με τις μεταγραφές που φιλοδοξεί να κάνει η ομάδα, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης. Οπως μάλιστα ακούστηκε στα πηγαδάκια, η διοικηση έχει ήδη συμφωνήσει με 12-13 πρωτοκλασάτους για τα δεδομενα του τοπικου ποδοσφαίρου παίκτες, που είναι ζήτημα χρόνου να ανακοινωθούν μόλις εκλήψει το ζήτημα με το ΒΑΝ της FIFA.

Ξεκάθαρα στόχος αγωνιστικός του ΑΟΞ στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η κατάκτηση του πρωταθληματος και άνοδος στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα, οπως ειπώθηκε, θα έχει σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια από τον Οκτώβριο και μετά και τον κόσμο του, αφου για τότε προσδιορίζεται η επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρα, το γηπεδο του ΑΟΞ. Ως τότε θα έχει εκδοθεί η πυρασφάλεια, θα έχουν ολοκληρωθει και οι όποιες εργασίες γίνονται ενώ θα εκλείψουν, όπως διευκρίνισε η διοικηση Ψωμα, και τα όποια προβλήματα με τον Ορφέα.

Σε σχέση με το τελευταιο θεμα, εξηγηθηκε ότι ανεξαρτήτως των δικαστικών διαμαχών που βρίσκονται σε εξελιξη και καθυστερούν λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με την δικαιοσύνη, τόσο το χρησιδάνειο με τον Δημο Ξανθης όσο και η υποστηριζόμενη προφορική συμφωνια της διοικησης Σιδερη με τον Μπάμπη Χατζημεστή εκπνέουν μέσα το 2024, συνεπώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ζήτημα. Μάλιστα αναφέρθηκε ξανά ότι το γηπεδο δεν παραχωρείται και δεν υπάρχει πρόθεση να φιλοξενηθεί καμία άλλη ομάδα πλην του ΑΟΞ στο γήπεδο.

Αίζει τέλος να αναφερθεί ότι σε σχέση με την εκκαθάριση της ΠΑΕ Ξάνθη, την οποία έχει αναλάβει ως εκκαθαριστής ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κωνσταντίνος Ψωμας, αυτη προχωρα με εξαιρετικά αργους ρυθμους αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνια με τον Μπιλ Πάπας, που παραμένει άφαντος και κατά συνέπεια δεν έχει διαθέσει στον εκκαθαριστή ούτε βιβλία ούτε καταλόγους περιουσιακών στοιχείων, που θα μπορούσαν να εκποιηθούν για να καλυφθουν τα χρέη.

Οπως προαναφέρθηκε, πάνω από 50 ήταν τα άτομα που προσήλθαν στην ΓΣ του ΑΟΞ, αρκετά μάλιστα ανανέωσαν την ετησια συνδρομή των 50 ευρώ. Πλέον ο αριθμός των μελών προσεγγίζει τα 300 (οποιος δεν το έχει κάνει και το επιθυμεί πρέπει να δώσει για μια εφαπαξ φορά και 20 ευρω για το δικαιωμα εγγραφής), ενώ αξιζει να αναφερθει οτι στα 50 ευρω θα τιμαται και το διαρκειας της νεας σεζόν, όποιος ομως είναι μέλος του ΑΟΞ θα έχε ένα διαρκείας δωρεάν με την συνδρομή του.