Στα χέρια του Πόντου Θρυλορίου μέσω Αρείου Πάγου το καταστατικό του φιλοτουρκικού μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ

Ένα ακόμη βήμα στον δικαστικό αγώνα που σχεδιάζει να εκκινήσει κατά του φιλοτουρκικού μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), έκανε ο Πόντος Θρυλορίου και προσωπικά ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Οπως αναφέρθηκε σε προχθεσινό δημοσίευμα του ThrakiSportS, πριν από μερικές μέρες και εκπροσωπώντας τον Πόντο Θρυλορίου, ο γνωστός δικηγόρος της Αθηνας Σταύρος Γεωργίου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αίτηση χορήγησης αντιγράφου του καταστατικού ίδρυσης του ΚΙΕΦ καθώς και της δήλωσης συμμετοχής του στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου πρώτευσε στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Ήδη το καταστατικό βρίσκεται στα χέρια των κυρίων Γεωργίου και του εντολέα του Μιχάλη Κακουλίδη και μελετάται διεξοδικά. Στην ουσία το… «ξεψαχνίζουν», διαβάζοντας το προσεκτικά λέξη προς λέξη. «Θέλουμε να δούμε αν όσα δήλωσε το βράδυ της 9ης Ιουνίου η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιντέμ Ασάφογλου, συμβαδίζουν με το καταστατικό του κόμματος της. Αν όχι, σαφώς υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του και τότε ενδεχομένως να ζητήσουμε τη διάλυσή του», είπε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τυπος και τον δημοσιογράφο Αγγελο Αγγελιδη, που ναδεικνύει το θέμα, ο κ. Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΕΦ, το οποίο φέρεται να λειτουργεί ως ο… «πολιτικός βραχίονας» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, έκοψε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και πάλι πρώτο το νήμα σε Ξάνθη και Ροδόπη. «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” μειονότητα, που πήγε στις κάλπες και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν», δήλωσε το βράδυ των ευρωεκλογών στον «Χρόνο» της Κομοτηνής η Τσιντέμ Ασάφογλου και όταν ο δημοσιογράφος Διονύσης Βοργιάς την ρώτησε εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό, απάντησε: «Βέβαια, ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος!”».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κακουλίδης, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να φτάσει την υπόθεση έως το τέλος. «Δικαιωθήκαμε στον αγώνα που δώσαμε για την υπόθεση της ομάδας που προσπάθησε να βάλει στην ονομασία της τις λέξεις: ‘Δυτική Θράκη’. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και με το ΚΙΕΦ», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΙΕΦ είχε προσπαθήσει προεκλογικά να πολιτικοποιήσει την απόφαση της δικαιοσύνης να διαλυθεί το σωματείο με την επωνυμία Φίλοι Φενερμπαχτσέ Δυτικη Θράκη, εφόσον επιμένει σε αυτόν τον γεωργαφικό προσδιορισμό που δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα, αφού υπάρχει μόνο μία Θράκη σε ελληνικό έδαφος. Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει από πίσω και το «Δυτική» στο Θράκη.