Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ απέκρυψε την άρνηση πρωταθλήτριας ομάδας να πάει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και την εν κρυπτώ αντικατάτασή της

Ολοένα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα αποκαλύπτονται σε σχέση με την ανοργανωσιά που επικράτησε στο περίφημο «2ο τουρνουά ποδοσφαίρου Κ12 και Κ14 Αναπτυξιακών Ηλικιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο σε γήπεδα της Καβάλας.

Μιλάμε για το πρωτάθλημα που διεξήχθη ο τελικός του σε γήπεδο που είχε διπλές γραμμές και για το οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση στο κοινό και η παραμικρή προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά το τέλος του τουρνουά δηλαδή, οπότε εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για το… «πόσο επιτυχημένη η διοργάνωση ήταν» (το οποίο δελτίο Τύπου σημειωτέον δεν εστάλη ποτέ στο ThrakiSportS, δηλαδή την κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της περιοχής).

Αυτό που κανείς δεν έχει πει, κανείς δεν έχει αναδείξει και είναι προφανές ότι έχει γίνει προσπαθεια από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ να αποκρυφτεί είναι το γεγονός ότι υπήρξε άρνηση μιας τουλάχιστον πρωταθλήτριας ομάδας να συμμετάσχει στο τουρνουά και η αντικατάστασή της από άλλη ομάδα. Ο λόγος για τον Αστέρα Θράκης, την πρωταθλήτρια ομάδα στο πρωτάθλημα Κ14 της ΕΠΣ Εβρου (φωτο από την απονομή). Πρόκειται για σωματείο που ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Οπως πληροφορούμστε από την ίδια την ομάδα, ο Αστέρας Θράκης θέτοντας ως προτεραιότητα το καλό των αθλητών – μαθητών του, ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγης του τουρνουά για τον πιο προφανη λόγο: την διεξαγωγή εξετάσεων στα παιδιά όλων των γυμνασίων της χώρας εκείνη την περίοδο.

Φέτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών και των ημερών που χάθηκαν τότε, αποφασίστηκε από το υπουργίο Παιδείας η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17 Ιουνίου, οπότε και οι μαθητές έδωσαν το τελευταίο μάθημα της εξεταστικής τους (στα γυμνάσια τα μαθήματα σταματούν τέλη Μαΐου και το πρώτο μισό του Ιουνίου οι μαθητές δίνουν εξετάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας, φέτος ωστόσο οι εξετάσεις αυτές παρατάθηκαν και πέραν της 15ης Ιουνίου). Συνεπώς όλα τα παιδιά που μετείχαν στις ομάδες Κ14 του Περιφερειακού Πρωταθλήματος είχαν εξετάσεις στα σχολεία τους, τόσο την Παρασκευή του πρωί (14/6) όσο και την Δευτέρα το πρωί (17/6), οπότε και ολοκληρώθηκε η εξεταστική περίοδος.

Από τον Αστέρα Θράκης εύλογα ζήτησαν να αλλάξουν οι ημερομηνιες διεξαγωγής του τουρνουά, καθώς σε αυτές τις ηλικίες προτεραιότητα οφείλει να είναι η εκπαίδευση στο σχολείο και αμέσως μετά η άθληση. Οπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, οι διοργανωτές, δηλαδή η Περιφέρεια ΑΜ-Θ προφανως, απέρριψαν το αίτημα και μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ομάδα του Αστερα Θράκης αναγκάστηκε να αποσύρει την συμμετοχή της, την οποία είχε κερδίσει στο γήπεδο ως πρωταθλήρια Εβρου. Και ας αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι… αγωνίστηκε κανονικά (αναφέρεται ως τελευταία από τις συμμετέχουσες, όπως βέβαια αναφέρονται στο απολογιστικό δελτίο Τύπου και ανύπαρκτες ομάδες όπως η Ξάνθη Α, η Ξάνθη Β αι ο Εβρος Β που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ με τα πραγματικά τους ονόματα).

Μοιραία, με την απόσυρση του Αστέρα Θράκης δημιουργήθηκε κενό στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κ14, που βάσει της προκήρυξης που υπάρχει οφείλει να διεξάγεται με δέκα συμμετέχουσες ομάδες, τις δύο πρώτες από το τοπικό αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα κάθε Νομού. Η λύση δόθηκε με το να δηλωθεί από την ΕΠΣ Έβρου πέραν της δευτεραθλήτριας Νίκης Απαλού, η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος Κ14 (που ήταν η Αλάνα). Αλλά και αυτό προφανώς έγινε εν κρυπτώ από την πλευρά των διοργανωτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αφού στο επίσημο δελτίο Τύπου της διοργάνωσης που εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ανέφεραν ψευδώς ότι ο Αστέρας Θράκης αγωνίστηκε κανονικά, ενω η Αλάνα δεν υπήρχε πουθενά!!!

Αλλά ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες αγωνίστηκαν και ποιες νίκησαν, τι έχουν να απαντήσουν οι διοργανωτές για την ουσία ότι κουβάλησαν στην Καβάλα 400 παιδιά από όλους τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τα 200 από αυτά (οι δέκα ομάδες των Κ14 που ειναι παιδιά Γυμνασίου) να έχουν εξεταστική περίοδο εκείνες τις ημέρες; Δηλαδή αυτά τα παιδιά έδωσαν μάθημα το πρωί της Παρασκευής, ταξίδεψαν στη συνέχεια, έπαιξαν αγώνες Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί και Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί και Κυριακή απόγευμα που έγιναν και οι απονομές, ταξίδεψαν μετά πίσω στα σπίτια τους και Δευτέρα πρωί-πρωί πήγαν στο σχολείο τους να γράψουν το τελευταίο μάθημα της εξεταστικής!

Ήταν τόσο δύσκολο να διεξαχθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα πχ μια εβδομάδα μετά; Ή αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, προκειμένου να μην χαλάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τους πολιτικούς της περιοχής, που έσπευσαν περιχαρείς στο γήπεδο κατά την έναρξη του τουρνουά και στις απονομές, προκειμένου να κανουν την λεζάντα τους;