Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Πρωταθλητής Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαστάμος, 4ος με ατομική επίδοση ο Δανιήλ Γιουρτζίδης του ΝΟΑ

Μια κούρσα που θα μείνει στην ιστορία για την ελληνική κολύμβηση ήταν ο τελικός στα 400μ μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρου Στιβου στο Βελιγράδι.

Με χρονο 4:10.83 ο Αποστολος Παπαστάμος τα πέτυχε όλα: αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (0 ίδιος το μακρινό 2019 είχε σημειώσει 4:11.93 στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης) και πήρε ταυτόχρονα το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (4:12.50 το όριο).

Αυτοί θα είναι οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας του (14ος το 2021 στο Τόκιο). Το ήθελε πολύ, το κυνήγησε πολύ, το άξιζε και είναι δικό του στη τελευταία ευκαιρία που είχε, καθώς στις 23/6 κλείνει η προθεσμία.

Από το ξεκίνημα μπήκε να κάνει τη κούρσα της ζωής του. Και την έκανε. Οι Ούγγροι Χόλο και Μπόζορι μετά τα 150 μέτρα τον έχασαν. Τρομερός στο ύπτιο και τη πεταλούδα, απολαυστικός στο ελεύθερο, όλη η προσπάθειά του μοναδική.

Αλλά όχι μόνο του Παπαστάμου. Ο Δανιήλ Γιουρτζίδης, ο κολυμβητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, έδωσε και αυτός τον καλύτερο εαυτό του στον τελικό και παρόλο που κατέβηκε με την 7η επιδοση σε αυτόν μετά τα πρωινα προκριματικά, τερμάτισε στην 4η θέση με ατομικό ρεκόρ, 4:16.64.

Βέβαια, απείχε από το βάθρο, αλλά 4η θέση στην Ευρώπη για έναν αθλητή θρακιώτικου συλλόγου δεν την λες και μικρό πράγμα. Τουναντίον.

Λιγο αργοτερα ειχαμε και δευτερη επιτυχια για την Ελληνικη Κολύμβηση. Ο Δημήτρης Μάρκος, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Ανδρέας Βαζαίος με το 7:09.73 ανέβηκαν στη τρίτη θέση του βάθρου στα 4×200 ελεύθερο.

Και μιλάμε ακομα για την πρώτη ημέρα των αγωνισμάτων της βασιλισσσας της πισινας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρου Στιβου στο Βελιγράδι, όπου η Ελλάδα έχει ήδη τρία μετάλλια και από την Καλλιτεχνική…