ΕΠΣ Έβρου: Οι εξηγήσεις για τον ορισμό αγώνων παιδικού πρωταθλήματος μεσοβδόμαδα και μεσημέρι σε συνθήκες καύσωνα

Αίσθηση προκάλεσε σε αρκετό κόσμο το γεγονός ότι από την ΕΠΣ Έβρου ορίστηκαν αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων για παιδιά κάτω των 12 και κάτω των 14 ετών το μεσημέρι της Τετάρτης, με ώρες έναρξης στις 4.00 το μεσημέρι και στις 5.00 το απόγευμα, αν και επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα.

Από το ThrakiSportS τέθηκε ωστόσο και ζήτημα αναβολής, αλλά κάτι τέτοιο εξηγήθηκε αρμοδίως ότι αν και υπήρξε τέτοια πρόταση από την διοργανώτρια αρχή, δεν έγινε δεκτό από τις ίδιες τις ομάδες, οι οποίες μάλιστα και θέλησαν τις συγκεκριμένες ώρες διεξαγωγης.

Καταρχάς, η διεξαγωγή αγώνων μεσοβδόμαδα έχει προγραμματιστεί εδώ και ενάμισι μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθουν έγκαιρα τα παιδικά πρωταθληματα ενόψει του περιφερειακου πρωταθληματος που θα διεξαχθεί στα γηπεδα της Καβάλας το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Κατά συνέπεια, δεν μπορούσε να υπάρξει ζήτημα αναβολής. Παρόλα αυτά, η ΕΠΣ Έβρου λόγω του καύσωνα φέρεται να πρότεινε σε ομάδες την αναβολή για την άλλη Τετάρτη όσων ματς δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ανάαδειξη των εκπροσώπων της στο περιφερειακό, αλλά ήταν οι ομάδες που αρνηθηκαν κάτι τέτοιο καθώς εκτιμούσαν ότι την άλλη Τετάρτη, που θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σχολικές υποχρεώσεις, θα κινδυνεύσυν να μην έχουν παίκτες για να κατέβουν σε αυτούς τους αγωνες.

Από εκει και πέρα, στον αγωνα Κ12 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Δημόκριτος Θράκης στο γηπεδο της Παλαγίας, που προκάλεσε αίσθηση με την ώρα εναρξης στις 4.00 το μεσημέρι, διευκρινίζεται από δύο διαφορετικές πηγές ότι ο αγωνας αρχικά ήταν προγραμματισμένος για δυο ώρες πιο μετά, που θα ήτα πιο υποφερτές οι συνθήκες, αλλά υπήρξε αίτημα από τις ίδιες τις ομάδες εκφράζοντας τους αθλητές τους, καθώς πιο αργά το απόγευμα είχαν σχολικές υποχρεώσεις (γιορτές στα σχολεία τους).

Από την άλλη, στα ματς του Σοφικού αναμεσα σε ΑΕ Διδυμοτείχου και Ηρακλή Σαγήνης, που είχαν προγραμματιστεί αρχικά στις 5.00 το απόγευμα για τα Κ14 και στις 7.00 το βράδυ για τα Κ12, ζητήθηκε από την ΕΠΣ Έβρου μόλις 24 ωρες πριν όχι η αναβολή τους (προταθηκε από την ΕΠΣ Εβρου) αλλά να αλλάξει η σειρα διεξαγωγης των ματς ώστε στις πέντε να αρχίσει το Κ12 και στις επτά το Κ14. Αυτό έγινε ανεπίσημα δεκτό, όπως λένε οι πηγές, για να αποκαλυφθεί ότι η μια από τις δυο ομάδες έτσι κι αλλιώς δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό παικτών και το μαρς ούτως ή άλλως θα κρινόταν στα χαρτιά, αλλά ως τις 7.00 το βράδυ θα είχαν μαζευτεί τα παιδιά ωστε να διεξαχθεί τουλάχιστον αυτό με τα μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά, με το οποίο και ολοκληρώθηκαν τα πρωταθληματα στην ΕΠΣ Έβρου.

Συνεπώς, διευκρινίζουν από την διοργανώτρια αρχή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ευθυνη της για το γεγονός ότι κλήθηκαν σε σχετικά ακατάλληλες ώρες να παίξουν μικρά παιδιά μπάλα. Αντίθετα υπήρξε διάθεση και για αναβολές αλλά και για διεξαγωγή των αγωνων πιο αργά, αλλά αυτά δεν έγιναν δεκτά από τις ίδιες τις ομάδες για λόγους που εκείνες ξέρουν και οφείλουν να διευκρινίσουν στους όποιους διαμαρτυρόμενους γονείς.