ΕΠΣ Δράμας: Χωρίς αντίπαλο στις εκλογές της Κυριακής ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, ακυρώθηκε η υποψηφιότητα του Δαμιανού Καγκελίδη

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στις επικείμενες εκλογες της ΕΠΣ Δράμας, που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, έμεινε ο Γιωργος Χατζησαρογλου (ο οποίος έχει επίσης καταθέσει υποψηφιότητα για να παραμείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και υπό την προεδρεία Γκαγκάτση).

Η υποψηφιότητα του Δαμιανού Καγκελίδη, που επίσης είχε κάνει χαρτιά για να κατέβει ως υποψηφιος πρόεδρος, δεν εγκρίθηκε διότι δεν είχε τις απαραίτητες από το καταστατικό προϋποθέσεις, συμφωνα με την απόφαση της εκλογικής επιτροπής της ΕΠΣ Δράμας που δημοσιοποιήθηκε με δελτίο Τυπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λ. Παπαλαζάρου από τα dramina sport, δεν ήταν μέλος με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε σωματεία, αφού είναι μέλος στην ΑΕ Κυργιων που δεν μπορεί να ψηφίσει και επίσης είναι μέλος στον Πανδραμαϊκο αλλά λιγότερο από ένα χρόνο, άρα χωρίς εκλογικά δικαιώματα.

Την απόφαση έχει δικαίωμα να προσφάλει ο Δαμιανός Καγκελίδης στην τακτική δικαιοσύνη. Είναι άγνωστο αν θα το πράξει, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνει να λήγει πριν καν ξεκινήσει η κούρσα για την προεδρία στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας.

Τι αναφέρουν τα σχετικά άρθρα

Άρθρο 4

Διοικητικό Συμβούλιο

 4. Η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. είναι τιμητική και άμισθη. Στα Μέλη του  Δ.Σ., όταν μετακινούνται εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους για  προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας στο σωματείο, επιτρέπεται να καταβάλλονται  έξοδα κίνησης, διαμονής και διατροφής.

Άρθρο 14

Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσίες Όργανα αθλητικής ένωσης

4. Δικαίωμα να εκλεγεί στα καταστατικά όργανα της αθλητικής ένωσης έχει μόνον μέλος αθλητικού σωματείου μέλους της ένωσης, που έχει δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται, εφόσον το σωματείο έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με την παρ. 2. Η απόκτηση εκ μέρους υποψηφίου του δικαιώματος να εκλέγει και να εκλέγεται αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο με σχετική βεβαίωση του οικείου αθλητικού σωματείου, η οποία, επί ποινή ακυρότητας της υποψηφιότητας, κατατίθεται στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.

Φυσικα, ο κ. Καγκελίδης έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση της εκλογικής επιτροπής της ΕΠΣΔ στο δικαστήριο.

Για να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ερχόμενη Κυριακη 16 Ιουνίου που θα γίνουν οι εκλογες.