Αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα το 3ο Διεθνές Τουρνουά Υποδομών «Σωτήρης Ηλίου»

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου 2024 θα διεξήχθη το 3ο Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου εις μνήμην του αείμνηστου Σωτήρη Ηλιού.

Στο διεθνές τουρνουά θα συμμετέχουν αθλητές των ηλικιακών κατηγοριών under8, under10, under12 και under14. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι από τον Έβρο, τη Ροδόπη τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αλλά και από τη Βουλγαρία.

Στα γήπεδα που θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια είναι της Οινόης ”Σωτήρης Ηλίου”, Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας και Σαγήνης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμμετέχει στη διοργάνωση της δράσης «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΗΛΙΟΥ» σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γ.Σ. ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΗΣ.

Η εν λόγω δράση τείνει να γίνει θεσμός με τον τίτλο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ με την ονομασία ΄΄Sotiris Iliou cup΄΄ προς τιμή του αθλητή του σωματείου ΣΩΤΗΡΗ ΗΛΙΟΥ που χάθηκε πρόωρα και άδικα.

Μέσα από αυτό το τουρνουά, τα παιχνίδια ποδοσφαίρου μεταξύ παιδιών διαφορετικών χαρακτηριστικών, διαφορετικής κουλτούρας και διαφορετικής εθνικότητας, είναι σημαντικό οι αθλητές να αναπτύσσουν φιλίες μεταξύ τους και να μάθουν να αθλούνται με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στο πλαίσιο της ευγενής άμιλλας.

Η Ορεστιάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο όπου κάθε χρόνο μπορούν να συναντιόνται αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Οινόη και αγωνίστηκε με τον Ορέστη 5 σεζόν (1995 – 1998, 1999 – 2000 και 2004 – 2005). Ο Σωτήρης – ένα χαρισματικό πληθωρικό ποδοσφαιρικό ταλέντο – στα 27 του μετά από τροχαίο ατύχημα αναχώρησε για τον ουρανό το 2006, βυθίζοντας στο πένθος εκτός από τη φυσική του οικογένεια και ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια του νομού μας καθώς το ταλέντο του είχε πλέον γίνει γνωστό.

Η αφίσα: