Ανάμεσα στους Δρομείς του 6ου Αγώνα Δρόμου Κάστρου Διδυμότειχου ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, ο 6ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου στο Διδυμότειχο.

Ανάμεσα μάλιστα στους δρομείς και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο κ. Λαλούσης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά στην πράξη τον Έβρο και μετά την αποστράτευσή του δε σταμάτησε να επισκέπτεται την περιοχή.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου, με την υποστήριξη της Ομάδας Δρομέων – Μαραθωνοδρόμων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει μια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυμοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Έβρου.

Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε το 2016 µε πρωτοβουλία του τότε Διοικητή της XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαμπου Λαλούση, και µε την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου και της Μεραρχίας.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση στην πατρίδα µας, και ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου, αλλά και για την πολύτιμη συμβολή του ως Μαραθωνοδρόμος στον μαζικό αθλητισμό και στο δρομικό κίνημα, τον ανακήρυξε σε επίτιμο δημότη του Δήμου.

Ο Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου είναι μοναδικός, διότι πραγματοποιείται στην ιστορική και ακριτική πόλη του Διδυμοτείχου, που στο διάβα δεκάδων αιώνων, στέκει αγέρωχη προπύργιο της Θράκης, ένας ευλογημένος τόπος που δεν αποτελεί το τέρμα, αλλά την αρχή της Ελλάδας, την αρχή της Ευρώπης.