Ορεστιαδίτισσα της διασποράς έτρεξε μόνη της 100 χιλιόμετρα στον Βόρειο Έβρο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας

Στις 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα μία σκυταλοδρομία μήκους 100 χιλιομέτρων. Δρομείς ξεκίνησαν από τις Καστανιές πέρασαν από πολλούς οικισμούς και κατέληξαν στην πλατεία Ορεστιάδας, όπου και φύτευσαν μία φτελιά για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ορεστιάδας.

Η Έφη Ζελεσιάδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα, όμως δεν μένει πλέον στην πόλη. Μεγάλη της επιθυμία ήταν να μετέχει σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα των 100 χιλιομέτρων, αλλά δεν μπόρεσε για επαγγελματικούς λόγους. Έτσι αποφάσισε να προσθέσει το προσωπικό της στοιχείο.

Στην καρδιά του καλοκαιριού επί εννιά μέρες, κάθε μέρα, έκανε 10 χιλιόμετρα. Συνολο δηλαδή, 90 χιλιομετρα. Οπως αναφέρει το thrakinea, κάθε μέρα, η διαδρομή της ολοκληρώνονταν μπροστά στο δέντρο που φυτεύτηκε την ημέρα της σκυταλοδρομίας τον περασμένο Απρίλη, το οποίο το πότιζε.

Τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα, τα έκανε στον επίημο αγώνα δρόμου που διεξήχθη στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων στον Άρδα, όπου και κατέλαβε την 3η θέση. Μάλιστα, για την πράξη της και την αγάπη της στην πατρίδα της βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Ορεστιάδας.