Βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος από τον Γιώργο Μαυρωτά στο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Στο 31ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε, μίλησε για την χαρά αλλά την ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη που έχει παίρνοντας στα χέρια του αυτό το βραβείο, ενώ αναφέρθηκε με τιμητικά λόγια και στον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αναλυτικά:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα και παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Αλλά εκτός από χαρά αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Αισθάνομαι ευθύνη γιατί σε αυτό το βραβείο αναγνωρίζεται όχι ο δικός μου κόπος, εγώ ήμουν απλός φίλαθλος, είναι ευθύνη για όλους εσάς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και τον κόπο της διοίκησης της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος δεν είναι σήμερα μαζί μας και είναι ο κ. Βασιλακόπουλος. Εγώ είμαι εδώ πέρα εξαιτίας του επειδή έφερε το μπάσκετ σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και βοήθησε να πάει το άθλημα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή παραλαμβάνω αυτό το βραβείο αναγνωρίζοντας ότι η πολιτεία, το πανεπιστήμιο, η εκπαιδευτική κοινότητα, το ρόλο που έχουν παίξει στο μπάσκετ, όχι μόνο στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων, αλλά κυρίως στη συμβολή στην ανθρώπινη κοινωνία. Είναι μεγάλη ευθύνη γιατί καταλαβαίνω ότι στιγμές που ζήσαμε, έχουμε την ευθύνη να τις ξαναζήσουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό το βραβείο, αλλά είναι λίγο βαρύ. Ευχαριστώ εκ μέρους όλων που έφεραν σήμερα το μπάσκετ ψηλά και θέλω να πιστεύω ότι με σεβασμό στο παρελθόν και σχέδια για το μέλλον θα ξανακάνουμε τους Έλληνες περήφανους».