Εκλογές 2023: Ξέσπασμα Τζάτζου κατά «σκουπιδιού» υποψηφίου της ΝΔ για την πρόταση να «εγκαταλείπονται» οι καρκινοπαθείς

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και του Άρη, Μάκης Τζάτζος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άφησε στα social media ένα συγκινητικό μήνυμα με αφορμή τα όσα ανέφερε ο υποψήφιος βουευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.

Υπενθυμίζεται πως σε τοποθέτησή του -σε ραδιοφωνική συνέντευξη- ο υποψήφιος της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής ουσιαστικά αμφισβήτησε την ορθότητα της ιατρικής αντιμετώπισης των καρκινοπαθών τελευταίου σταδίου, βλέποντας μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από την αλλαγή της.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε πολλές αντιδράεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Τζάτζου, με τον καθηγητή να ανασκευάζει αρκετές ώρες αργότερα ζητώντας συγνώμη.

Ο Μάκης Τζάτζος, λοιπόν, ο οποίος έχει χάσει τον γιο του μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, έγραψε στα social media:

«Έχασα το παιδί μου από καρκίνο πάλεψε 2,5 χρόνια αν και εξαρχής οι γιατροί μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολη περίπτωση.
Πολέμησε με χειρουργεία, με χημειοθεραπείες, σε νοσοκομεία εδώ και στην Αμερική ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά για μένα το να τον έχω μαζί έστω να ζήσω αυτές τις στιγμές μαζί του και να κερδίσω λίγο χρόνο ακόμα, δεν θα τις άλλαζα με τιποτα και την ζωή μου θα έδινα αν γινόταν να τον έχω έστω και ένα λεπτό ακόμα.
Για το σκουπίδι τον επιστήμονα, που μετράει την ανθρώπινη ζωή με το βάρος και το κόστος του Εθνικού συστήματος Υγείας
».