Εκλογές 2023: Επικεφαλής ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ψηφοδέλτιο Έβρου του νέου κόμματος Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Έβρου της Πατριωτικής Συμμαχίας, του νέου δηλαδή πολιτικού συνασπισμού δεξιών κομμάτων που δημιούργησαν ενόψει των εκλογων της 25ης Ιουνίου οι Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τέθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης του Δημητρίου.

O Μαρίνος Ουζουνίδης του Δημητρίου είναι πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου και κάτοχος προπονητικού διπλώματος UEFA B. Είναι πρώτος ξαδελφος του συνωνόματου και συνεπώνυμού του πρώην παίκτη και αρχηγού της Εθνικής Ποδοσφαίρου και νυν προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη.

Εχει διατελέσει για τέσσερα χρόνια βουλευτής Έβρου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της περιφερειακής ενότητας Έβρου, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του ιδίου χρόνου.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από
τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ακολούθως επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας αποτέλεσε μέλος ως και το 2021 οπότε και διαγράφηκε αυτοβούλως. Πέρυσι ανακοινώθηκε ως υποψήφιος με την Πατριωτική Δυναμη Αλλαγής, αλλά το κόμμα δεν εξασφάλισε το ok του Αρειου Πάγου για να κατέλθει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Essen της Γερμανίας και στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αποκτώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το 1996 ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Ι.Μ.Γ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ Ε.Π.Ε. Από το 1999 είναι ωρομίσθιος καθηγητής στις σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Συνεργάζεται με ασφαλιστικές εταιρείες ως πραγματογνώμονας, ενώ όπως προαναφέρθηκε, είναι πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου και κάτοχος διπλώματος προπονητού ποδοσφαίρου UEFA B.