Από την Κομοτηνή είδε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό της Basket League

Στην Κομοτηνή για το 31ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου θράκης βρίσκεται ήδη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και είδε με καλή παρέα τον 2ο τελικό της Basket League αναμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που ολοκληρώθηκε με δραματική νίκη του τριφυλλιού.

Οπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρακολούθησε τον αγωνα με τον πρύτανη του μπάσκετ στην Κομοτηνή και ομότιμο καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ Κούλη Ταξιλάρη, τον γιο του και παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλεξ, τον καθηγητή του ΔΠΘ και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Αντώνη Καμπά και τον γυμναστή του «Περπατώ» και πρωταθλητή της ποδηλασίας Δημήτρη Σκιντζή.

Στα του αγώνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 67-65μετά απο συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς και έκανε έτσι το 1-1 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Το ματς ήταν ντέρμπι με τα όλα του, ειδικά μετά το 10′, με τις δυο ομάδες να παλεύουν στα ίσια μέχρι το φινάλε. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του τριφυλλιού σε αιώνιο ντέρμπι μετά από 14 ήττες και 563 ημέρες (και συγκεκριμένα από τις 22/11/21).