Απαντά στο εξώδικό του ΑΟΞ ο Χατζημεστής: «Με πραξικόπημα ανέλαβε η νέα διοίκηση! Μολών λαβέ αν θέλετε να μας βγάλετε από ένα γήπεδο που φροντίζω εγώ επί 19 χρόνια»

Στην αντεπίθεση προχώρησε ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής μετά το απαντητικό εξώδικο που έλαβε από τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, ουσιαστικά καλώντας τους να επιχειρήσουν να τους βγάλουν από το γήπεδο που φρόντιζε ο ίδιος επί 19 χρόνια. Και αφήνοντας να εννοηθεί ότι «έχουμε άσσο στο μανίκι μας».

Ο Χατζημεστής παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Θράκη», αρχικά παραδέχθηκε ότι υπήρχε μια προβληματική κατάσταση στον Ερασιτέχνη και επρεπε να έρθει νέα διοίκηση στα πράγματα για να τον βγάλει από την αφάνεια. «Σίγουρα κάποια στιγμή ο Ερασιτέχνης έπρεπε να ξαναγίνει. Τώρα, πως θυμήθηκαν όλοι αυτοί που φωτογραφίζονται και που συνηγορούν σε αυτό που γίνεται, τον Ερασιτέχνη μετά από 10 χρόνια, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το δεύτερο ερωτηματικό είναι γιατί είμαι εγώ απέναντι στον ΑΟΞ; Ένας άνθρωπος που έχει αναδείξει την ιστορία του συλλόγου, ήμουν χρόνια και με τον Πανόπουλο, ήμουν χρόνια και με την «ιστορία», κάναμε και τα 40 και τα 50 χρόνια επί της προεδρίας μου κλπ. Γιατί εγώ ξαφνικά να είμαι κατά του ΑΟΞ και αυτοί οι οποίοι δεν υπήρχαν πουθενά ως τώρα, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ο Ερασιτέχνης;

Και ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί η Ξάνθη είναι η μόνη πόλη που είχε Τμήμα Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών και όχι Ερασιτέχνη; Γιατί εγώ αυτήν την στιγμή να είμαι «απέναντι» και γιατί αυτοί μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν ότι πρέπει να υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση; Πως έγινε αυτό ξαφνικά μέσα στον Σεπτέμβριο και ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να αναδειχθούν μέσα από ορισμένα πράγματα, έκαναν αυτό το «πραξικόπημα»; Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν ως εξής: Να βρουν τον κ. Σιδέρη και να του πουν οτι «θα τα βρούμε κ. Σιδέρη αφού συμφωνείτε και θα σας πληρώσουμε τα χρέη» και να φωνάξουν τα μέλη να εγγραφούν (όλο αυτό που γίνεται τώρα) και να βγει μια άξια διοίκηση μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία».

Σε ερώτηση της εφημερίδας «Θράκη» αναφορικά με το αν υπάρχει διάθεση αλλά και χρονικό περιθώριο για προσβολή των εκλογών στον Ερασιτέχνη, ο Μπάμπης Χατζημεστής, απάντησε: «Η προθεσμία φυσικά δεν είναι τόσο κοντινή αλλά υπήρχαν δυνητικά θέματα. «Παραμυθιάζουν» τον κόσμο, λένε ότι τα ΤΕΠ (τα Κ15)  μπορούν να πάνε και να παίξουν Α Εθνική, λένε πολλά και διάφορα. Εμείς, κάναμε ένα εξώδικο σε αυστηρό τόνο σίγουρα και τους λέμε «πως θα κάνετε συναυλίες μέσα σε έναν χώρο που 19 χρόνια τον φροντίζω εγώ»; Όχι μόνον πως θα κάνετε συναυλίες σε έναν χώρο που φροντίζω 19 χρόνια εγώ αλλά και γιατί δεν έρχεστε να κουβεντιάσουμε, να μου πείτε πως θα παίζει ο Ορφέας, παρά μόνον μου στέλνετε ένα εξώδικο, επιθετικό και μου λέτε «σε 20 μέρες φεύγεις»; Από εδώ και μετά, αυτή η αλαζονεία δεν νομίζω ότι μπορεί να περάσει εύκολα. Και εγώ έκανα την καταγγελία μου. Τώρα, που θα βγει αυτό, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως, ο μόνος ζημιωμένος θα είναι η πόλη μας και ο ΑΟΞ. Κανείς άλλος».

«Εμείς έχουμε την άμυνά μας. Έχουμε «άσσο στο μανίκι». Αυτό θα το δείξει ο καιρός. Δεν μπορεί να μας βγάλει από έναν χώρο τον οποίο φροντίζαμε. Εμείς λέμε «ελάτε εδώ να τα βρούμε». Μα εσύ με απειλείς, χωρίς να έχεις τίποτα στο χέρι σου. Δηλαδή εγώ έπαιρνα από κάποιους λεφτά για να συντηρήσω το γήπεδο; Να μου πουν ποιοι είναι αυτοί από τους οποίους έπαιρνα χρήματα. Όχι με αερολογίες, αλλά με στοιχεία. Ας μου αποδείξουν ότι εγώ έπαιρνα χρήματα από τον Δήμο, από τις Κοινότητες ή από κάπου, για να συντηρήσω το γήπεδο. Βεβαίως πήρα από τον κ. Κοτόπουλο χρήματα, αλλά γιατί έπλενα ρούχα, καθάριζα, συμμάζευα, φρόντιζα ένα γήπεδο για να παίζει και το Άβατο. Δεν έκανα μια πράξη χωρίς ανταποδοτικότητα. Από εδώ και μετά όμως, πως θέλεις να εκτοπίσεις έναν άνθρωπο με μια μεγάλη προϋπηρεσία στον τόπο και στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης; Και αυτό το έχει δείξει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις! Δεν μπορείς εσύ να μηδενίζεις όλα αυτά που έχει κάνει κάποιος και να έρχεσαι ξαφνικά επειδή θέλεις να αναδειχθείς» συνέχισε ο ίδιος ο Μπάμπης Χατζημεστής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι κύριοι αυτοί που θα διοικήσουν (και βάζω ένα μεγάλο ΘΑ μπροστά), ο ένας είναι δικηγόρος στην Αθήνα, ο άλλος είναι επίσης στην Αθήνα και ο άλλος πρόσφατα διορίστηκε στην Κέρκυρα. Μπορεί ένα σωματείο να διοικηθεί από τα «χαιρετίσματα»; Δεν νομίζω».

Τέλος, αφού ο Χατζημεστής, επισήμανε στην «Θράκη» – κατόπιν σχετικής ερώτησης – ότι η συνάντηση των παλαιμάχων με τους εκπροσώπους του ΑΟΞ πραγματοποιήθηκε «αλλά χωρίς αποτέλεσμα» (όπως επισήμανε, εξηγώντας παράλληλα και το «γιατί») σε ερώτηση της εφημερίδας αναφορικά με το τι περιμένει από εδώ και πέρα, ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Εγώ έχω την δική μου άμυνα. Δεν θα απαντήσω τίποτα σε κανέναν και προσπαθώ να αμυνθώ για το καλό της ομάδας μου και του σωματείου μου. Παράλληλα όμως, οι πράξεις μου δεν σημαίνουν ότι δεν αγαπώ τον ΑΟΞ. Ποιος ανέδειξε 20 ολόκληρα χρόνια το γήπεδο, χωρίς να πειραχθεί αντί να είναι ένα «ρημαδιό»; Ποιος θα το φρόντιζε αυτό αν δεν ήταν ο Χατζημεστής; Εμείς δεν θα απαντήσουμε ξανά σε τίποτα από όλα αυτά. Θα περιμένουμε. Έχουμε τους τρόπους να αμυνθούμε και αυτό αφορά μόνον εμάς. Δεν είμαστε τόσο «χαζοί» να μην έχουμε τον «άσσο στο μανίκι». Όποιος θέλει, να έρθει να μας βγάλει».