Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Ομάδα παίρνει την άνοδο στην Γ’ Εθνική αν και δήλωσε ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική

Απίστευτο και όμως αληθινό. Δεν κατεβαίνει στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής των μπαράζ αλλά παίρνει την άνοδο για την Γ’ Εθνική.

Όχι, η αναφορά δεν γίνεται στον Ορέστη Ορεστιάδας, που επίσης θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο για να γλιτώσει το ταξίδι στην Ελευθερούπολη και τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται, αφού δεν υπάρχουν κυρώσεις.

Το παράδοξο αλλά συνάμα και ντροπιαστικό αυτό γεγονός συμβαίνει στον όμιλο που μετέχουν ομάδες της Αττικής αλλά και των Νησιών. Και η υπόθεση αφορά τον Αστέρα Βάρης και γίνεται αρκετά περίπλοκη, αφού σε αντίθεση πχ με τον Ορέστη, δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματική παραμονή.

Ο Αστέρας Βάρης παραιτήθηκε από το εκτός έδρας παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής των μπαράζ κόντρα στην Ελλάς Σύρου, η οποία επίσης διεκδικεί άνοδο, ωστόσο η ομάδα της Βάρης είναι εκείνη που παίρνει με αυτόν τον τρόπο την άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής δήλωσε την παραίτηση της από την αναμέτρηση με την Ελλάς Σύρου και έτσι με βάση τον ΚΑΠ θα χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι με 3-0 άνευ αγώνα, χωρίς όμως να υπάρχουν άλλες κυρώσεις – όπως καθιερώθηκε φέτος (και λογικά θα ξεκαθιερωθεί μετά από τέτοια φαινόμενα).

Οπως είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία, οι Κυκλαδίτες χρειάζονταν νίκη με σκορ 4-0 ώστε να καταφέρουν να πάρουν εκείνοι την άνοδο. Ωστόσο οι αντίπαλοί τους δεν θα κατέβουν, οπότε οι Κυκλαδίτες θα κερδίσουν με, αλλά μόνο με 3-0 στα χαρτιά και θα χάσουν την άνοδο για ένα γκολ!!!

Με δεδομένο πως δεν προβλέπεται κάποια τιμωρία από τον ΚΑΠ, ο Αστέρας Βάρης θα είναι η τρίτη κατά σειρά ομάδα μετά τους Ηλυσιακό και ΑΕΡ Αφάντου της Ρόδου που παίρνει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Εκτός και αν παρέμβει φυσικά η Εκτελεστική Επιτροπή για γελοιοποίηση του αθλήματος και στείλει την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή.