Η Συνέντευξη Τύπου του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 12.00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με πλούσιο πρόγραμμα και την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Η κοσμήτορας Ελένη Δούδα άνοιξε τη συνέντευξη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική δράση διαχρονικά για το Τμήμα: «Χωρίς αμφιβολία το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αποτελεί για το τμήμα μας την πλέον κορυφαία επιστημονική δράση διαχρονικά, που υλοποιείται αδιάλειπτα από το 1993 μέχρι σήμερα» ανέφερε αρχικά η Eλένη Δούδα, ενώ συνέχισε: «…πέρα από την επιστημονική του οντότητα αποτελεί και ένα πεδίο δράσης όπου το ΤΕΦΑΑ αναγνωρίζει, αναδεικνύει και προβάλλει την αξία του αθλητισμού, τιμώντας ανθρώπους που είτε υπηρέτησαν και υπηρετούν με αφοσίωση το άθλημα τους, είτε στηρίζουν με πάθος την αθλητική ιδέα ως κοινωνικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα άσκησης και υγείας».

Ο καθηγητής Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του ΤΕΦΑΑ Φίλιππος Φιλίππου με αντικείμενο τον ελληνικό παραδοσιακό χορό μίλησε για την παράσταση που ετοιμάζουν φοιτητές το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής στις 21:30. Η φετινή παράσταση έχει τίτλο: «Έλληνες Ροβινσώνες» και αναφέρεται στους απανταχού Έλληνες μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς και στις μητέρες αυτών: «Θα παρακολουθήσουμε τους Έλληνες μέσα από την ιστορία τριών αδελφών. Η παράσταση οργανώνεται από φοιτητές και είναι ανοιχτή σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αντώνης Καμπάς, δηλώνοντας ότι: «Το ΤΕΦΑΑ και το ΔΠΘ έχουν ως στόχο τον συνεδριακό τουρισμό. Έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από την Νορβηγία, την Κίνα, την Αγγλία και φυσικά από όλη την Ελλάδα που μένουν εδώ τουλάχιστον τρεις μέρες. Η “καρδιά” της περιοχή θα χτυπάει στην Κομοτηνή, στο ΔΠΘ και το ΤΕΦΑΑ».

Για ακόμα μια χρονιά την διοργάνωση στηρίζει ο Δήμος Κομοτηνής, με τον Αντιδήμαρχο Κίμωνα Λεχούδη να ευχαριστεί τους αρμόδιους για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και την σημαντική δουλειά που γίνεται κάθε χρόνο, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να μην το στηρίξει ο Δήμος Κομοτηνής.

«Τον συνεδριακό τουρισμό προσπαθούμε να τον εντάξουμε στα τοπικά προγράμματα του Δήμου. Η υποστήριξη ενός τέτοιου συνεδρίου μας δίνει ένα κύρος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, την Συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κώστας Αστραπέλλος, μιλώντας για τη διοργάνωση του KomoRun. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Με το Συνέδριο να έχει μια παράδοση στις δρομικές διοργανώσεις, αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε με τους Rodopi Runners, την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και το Δήμο Κομοτηνής, με δράσεις το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ο νυχτερινός αγώνας 5 χιλιομέτρων στην πόλη, οι εγγραφές του οποίου έχουν κλείσει με 1.200 συμμετοχές, παρόλο που μπορούν να συμμετάσχουν κάποιοι ελεύθερα χωρίς αριθμούς. Το πρωί της Κυριακής στις 8:30 θα ξεκινήσει ο Ημιμαραθώνιος 21 χλμ., όπου συμμετέχουν περίπου 200 άτομα. Ευελπιστούμε πως η συνδιοργάνωση αυτή θα είναι μια καλή αρχή και θα φέρει ακόμα περισσότερες συμμετοχές τον επόμενο χρόνο, και να φέρει κόσμο στην Κομοτηνή».