ΕΠΣ Ξάνθης: Τερμάτισε με μηδέν βαθμούς αλλά θα παραμείνει στην Α’ Κατηγορία ο Ερμής Μάνδρας αν ανέβει ο Άρης Πετεινού

Ο Αρης Πετεινού δίνει την Κυριακή τον νυν υπέρ πάντων αγώνα με την Δόξα Βώλακα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, έναν αγωνα που ενδιαφέρει ολόκληρο το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο αλλά για έναν λόγο παραπάνω τον Ερμή Μάνδρας.

Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης τη νέα χρονιά στην Α΄Κατηγορία θα μετέχουν 14 ομάδες. Από την φετινή σεζόν υποβιβάζονται δεδομένα δύο ομάδες που είναι ο Αετός Τοξοτών που δεν κατέβηκε και ο Απόλλων Διομήδειας που αποβλήθηκε λόγω μητρώου, οι οποίες αντικαθίστανται από τις δυο πρώτες της Β’ Κατηγορίς (Κεραυνό Λευκόπετρας και Ατρόμητο Χρύσας). Ωστόσο ο υποβιβασμός του Ορφέα Ξάνθης δημιουργεί την ανάγκη να υποβιβαστεί και τρίτη, εν προκειμένω ο Ερμής Μάνδρας, που τερμάτισε την φετινή σεζόν με 0 βαθμούς (και 18-88 τέρματα).

Παρόλα αυτά, αν ο Αρης Πετεινού ανέβει στην Γ’ Εθνική, τότε ουσιαστικά θα εξισορροπηθεί η πτώση του Ορφέα Ξάνθης και έτσι βάσει προκήρυξης θα πάμε στην βασική πρόβλεψη που είναι ο υποβιβασμός μόνο δύο ομάδων από την Α’ στην Β΄ΕΠΣ Ξάνθης, κατά συνέπεια ο υποβιβασμός των δυο ομάδων που ουσιαστικά δεν αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα. Συνεπώς την Κυριακή ο Άρης Πετεινού παίζει και για τον ιστορικό Ερμή Μάνδρας, επίσης ομαδα του Δήμου Αβδήρων, καθώς αν δεν ηττηθεί από την Δόξα Βώλακα, τότε αφενός θα ανέβει ο ίδιος στην Γ’ Εθνική, αφετέρου θα διατηρήσει την Μάνδρα στην Α’ Ερασιτεχνική και θα «μηδενιστει» για την τελευταία μια χρονιά που τερμάτισε με μηδέν βαθμούς.